Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε αν η ΝΔ υιοθετεί τη θέση ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η στάση της κυβέρνησης, επεσήμανε, δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια. Έθεσε δε, το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολλή μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση», που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο.

Αναλυτικά ο κ. Τζανακόπουλος, είπε:

"Μια κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Όμως θα πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε ότι η πολιτική αντιπαράθεση και η διαφωνία είναι πυρηνικό στοιχείο των δημοκρατιών. Μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα φαντασιώνονται έναν ενωμένο λάο σε μία και μόνη άποψη. Πρέπει επομένως και όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Από τη δική μας πλευρά έχουμε πει ότι στοχεύουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μιλάμε για μια δεσμευτική διεθνή συνθήκη και θα περιγράφει τα συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην επίλυση της διαφοράς.

Πρέπει λοιπόν να συζητήσουμε με νηφαλιότητα για τη διπλωματική πορεία του ζητήματος τα τελευταία χρονια και για τα πραγματικά ζητήματα και την πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το σύνθημα του χθεσινού συλλαλητηρίου, δηλαδή καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος, είναι μια θέση που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική; Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί αυτή τη θέση; Δηλαδή διαγράφει όλα όσα έκανε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια;".

ADVERTISING

SHARE: