Τζανακόπουλος: Πότε θα αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον Άδωνι για τη Novartis;

Τζανακόπουλος: Πότε θα αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον Άδωνι για τη Novartis;
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι μπλεγμένη σε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα και διερωτήθηκε αν θα επιστρέψει τα δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ που οφείλει. Αδ. Γεωργιάδης: "Δεν παραιτούμαι"

Σκληρή απάντηση στον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε καθυστερημένη την αποπομπή της  Ράνιας Αντωνοπούλου μετά από τρεις ημέρες έδωσε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτώμενος πόσες ημέρες θα χρειαστεί εκείνος για να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους άλλους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis.

«Στην περίπτωση της κυρίας Αντωνοπούλου έχουμε παραίτηση λόγω ευθιξίας» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος αντιπαραβάλλοντας την άμεση παραίτηση της κυρίας Αντωνοπούλου με τη στάση των εμπλεκόμενων της ΝΔ στο σκάνδαλο Novartis. «Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis θα παραιτηθούν για τους λόγους ευθιξίας» σημείωσε.

«Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον Άδωνι Γεωργιάδη» πρόσθεσε. Τζανακόπουλος. Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να αποπεμφθεί όχι μόνο για το σκάνδαλο Νοβάρτις αλλά και για «την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας». 

«Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι την αποπομπή; Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη της ΝΔ από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2011 μέχρι το 2015;» συνέχισε στο ίδιο πνεύμα και τόνισε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση στο χώρο των τιμών του φαρμάκου.

Κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια

Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η κυρία Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε «λόγω λανθασμένης χρήσης μιας διάταξης νόμου» και αντιπαρέβαλε αυτή τη στάση με εκείνη της ΝΔ. «Κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια. Η ΝΔ έχει δάνεια 200 εκ. ευρώ. Η κυρία Αντωνοπούλου θα τα επιστρέψει. Εσείς θα τα επιστρέψετε;» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και καταλόγισε στην ΝΔ ότι έχει πρωταγωνιστήσει «σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης».

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν παραιτούμαι

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί για την εμπλοκή του στη δικογραφία της Novartis. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι όλα όσα αναφέρονται εναντίον του αποτελούν σκευωρία.

Α λα καρτ η ευαισθησία του κ. Μητσοτάκη για την ασφάλεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε, όμως, και στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη για τη δράση του Ρουβίκωνα καταλογίζοντάς στον Πρόεδρο της ΝΔ «α λα καρτ ευαισθησία για το θέμα της ασφάλειας». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι το πρόβλημα δεν λύνεται «με τη λογική της ΝΔ για γενικευμένη καταστολή» αλλά με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα