Τζανακόπουλος: Στην κορυφή των συναντήσεων Τσίπρα το θέμα των δύο στρατιωτικών

Τζανακόπουλος: Στην κορυφή των συναντήσεων Τσίπρα το θέμα των δύο στρατιωτικών
Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Την επιστροφή των δύο στρατιωτικών θα ζητήσει ο Τσίπρας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι η Μπακογιάννη παρέστη στην ορκωμοσία Ερντογάν για λόγους προσωπικής προβολής, ενώ χαρακτήρισε "λαγό του Μητσοτάκη" το ΣΕΒ.

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και τέσσερις μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντηση τους στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα σε όλες τις επαφές του με ξένους ηγέτες ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση και επιστροφή των δύο αξιωματικών στην Ελλάδα.

“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του συγχαρητήριου τηλεφωνήματός του στον κ. Ερντογάν για την εκλογή του, συμφώνησε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι είναι πιθανόν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επoμένων ωρών, όπως καταλαβαίνετε. Το ζητούμενο, όμως, για μας είναι η ατζέντα με την οποία πηγαίνουμε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία, όπως σας είπα και προηγουμένως, έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενταθεί η πίεση προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας”, είπε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την ακατανόητη αν όχι επιζήμια και πρόσθεσε ότι έχει χαρακτήρα προσωπικής προβολής και δημοσίων σχέσεων.

Αποκάλεσε λαγό της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη τον πρόεδρο του ΣΕΒ κύριο Φέσσα και τόνισε ότι οι προτάσεις του ανάμεσα στις οποίες και η περικοπή των συντάξεων είναι πιο ακραίες και από εκείνες των δανειστών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ στην ρύθμιση του Κλεισθένη για την απλή αναλογικη και τον μη καθορισμό πλαφόν και εκτίμησε ότι οι βουλευτές τους θα ψηφίσουν επί της αρχής κι από εκεί και πέρα στην ψήφιση των άρθρων θα βρεθούν οι κατάλληλες ισορροπίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε οποιοδήποτε σχολιο για την μετεγγραφή του ανεκαρτητου βουλευτή Γιώργου Κατσαντώνη στη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα