Τζανακόπουλος: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα μεγαλύτερο από το 2016, να πει ο Μητσοτάκης εάν θα το ψηφίσει

Τζανακόπουλος: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα μεγαλύτερο από το 2016, να πει ο Μητσοτάκης εάν θα το ψηφίσει

Καμια διαφωνία με τους θεσμούς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και θα είναι μεγαλύτερο από το 2016, είπε και αναρωτήθηκε για τη στάση του προέδρου της ΝΔ. Απαντήσεις από Τσίπρα την Παρασκευή για την ασφάλεια, αλλά και ερωτήματα για Αυγενάκη

Βέβαιος όχι μόνο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά και για την απόδοση κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μάλιστα θα ειναι μεγαλύτερο από αυτό του 2016, εμφανίστηκε κατά το briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Oι λεπτομέρειες επί του ποσου και των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος θα ξεκαθαριστούν το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε ο κ.Τζανακόπουλος, αναρωτήθηκε όμως εάν αυτή τη φορά θα το ψηφίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εάν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση”, ειπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προδιαγράφοντας το δίλημμα που θα θέσει η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα και πως «μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

Απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή, είπε, προσθέτοντας όμως ότι εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κύριο Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Υποστήριξε επίσης ότι φαίνεται μία γενική αφωνία για την υπόθεση αυτή, όχι μόνο εκ μέρους της ΝΔ, αλλά και από μεγάλη μερίδα του τύπου. “Το ένα εκατοστό να είχε ακουστεί για στέλεχος της κυβέρνησης, θα το βλέπαμε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων όλων των σταθμών. Αντίθετα τελευταία βλεπουμε μία προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Μην ανησυχείτε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Θα κλεισει εντός χρονοδιαγράμματος και θα έχουμε όλο το χρόνο ώστε να περάσουμε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για το χρέος και την πολιτική έξοδο από το πρόγραμμα”, τόνισε επίσης χαρακτηριστικά ο κ.Τζανακόπουλος.

Σημείωσε εξαρχής εξάλλου ότι από την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πλέον, καθίσταται σαφής η κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν καθυστερήσεις σε ορισμένα προαπαιτούμενα, απάντησε: “Προχωράμε σε υλοποίηση των προαπαιτούμενων με βάση το χρονοδιάγραμμα και θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός χρονοδιαγράμματος, αυτό είναι που μετρά και μας ενδιαφέρει”, ενώ ξεκαθάρισε ότι: “Δεν υπάρχει ένσταση ως προς τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από τους θεσμούς. Το βέβαιο είναι ότι κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί και θα είναι υψηλότερο από το κοινωνικό μέρισμα του 2016”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι αναμένονται το προσεχές διάστημα “διαχειριστικές έξοδοι” στις αγορές, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την οριστική έξοδο τον Αύγουστο του 2018,  σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα