Τζαβάρας: 'Οι έρευνες για τη Novartis σκόνταψαν και σε ένα ενδέκατο πρόσωπο'

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι "υπάρχει παραβίαση της αρχής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης με την επίσκεψη του Δ. Τζανακόπολου στον Άρειο Πάγο"

«Οι έρευνες σκόνταψαν και σε ένα ενδέκατο όνομα, το οποίο κατά έναν "μασκαρεμένο" νομικά και πολιτικά τρόπο, δεν συμπεριλαμβάνεται μαζί με τα άλλα δέκα» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στις έρευνες για την υπόθεση Novartis.

Πρόσθεσε ότι αυτό το όνομα αναφέρεται στο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου και «στην πρόταση που κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπάρχει ειδική παράγραφος με την οποία δικαιολογείται γιατί δεν περιλαμβάνεται αυτό το όνομα».

Σημείωσε ότι υπάρχει παραβίαση της αρχής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της διάκρισης των εξουσιών, με την επίσκεψη του Τζανακόπολου στον Άρειο Πάγο.

Όσον αφορά στο ελληνοτουρκικό, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε ότι «το πρώτο θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί και το δεύτερο είναι να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε τους χειρισμούς. (...) Για πρώτη φορά τουρκική ανακοίνωση, από πολύ επίσημο κρατικό παράγοντα, περιέχει τη δήλωση ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος».

Αναφορικά με τη διεμβόλιση ελληνικού πλοίου υποστήριξε ότι «αν έγινε σε ελληνικό έδαφος, και με τον τρόπο κατά τον οποίο εκδηλώθηκε ο διεμβολισμός από τουρκικό πλοίο, η πράξη είναι εγκληματική, αξιόποινη, και έπρεπε να συλληφθούν αυτοί που το έκαναν. Το γεγονός ότι δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα, σημαίνει κάτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Έσπειραν εθνικές υπερβολές και θερίζουν θύελλες

Κατέθεσε τη μήνυση κατά Τσίπρα ο Σαμαράς

Παπαδημούλης: Αναγκαία η συναίνεση στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς

ADVERTISING

SHARE: