Β. Κικίλιας: Να προσέχουν πολύ όσοι τοποθετούνται για τους αστυνομικούς

Συζήτηση επί της αρχής, των  άρθρων και  του συνόλου του σχεδίου νόμου "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" στην Ολομέελια της Βουλής την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" στην Ολομέελια της Βουλής την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας ζητά από τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους για τους αστυνομικούς

Έκκληση προς τους βουλευτές και ειδικώς προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εκπροσωπεί ανώτατο πολιτειακό θεσμό, "να προσέχουν πολύ πώς τοποθετούνται για τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ταχθεί στην προστασία του Έλληνα πολίτη, την ασφάλειά μας και τη δημόσια τάξη", απηύθυνε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε, προσερχόμενος στη Βουλή, ότι η ελληνική κοινωνία επιζητά τους απλούς αστυνομικούς δίπλα της, να περιπολούν, να ελέγχουν, να προσδίδουν στη χώρα το αίσθημα της ασφάλειας, προσθέτοντας ότι "δυστυχώς αποτελεί εξαίρεση η κυρία Πρόεδρος της Βουλής, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να απομακρύνει από την ελληνική κοινωνία τον Έλληνα αστυνομικό".

"Αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν το δέχομαι. Το Κοινοβούλιο είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση. Να καταλάβουμε ότι πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αυτά τα οποία μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν" τόνισε ο κ. Κικίλιας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: