Βάκη: Δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία της λαϊκής κατοικίας

Βάκη: Δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία της λαϊκής κατοικίας
Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συνεδριάzει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Οι θεσμικές εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, τοποθετήθηκε για την κόντρα δικαστικών και κυβέρνησης και έδωσε διαβεβαιώσες αναφορικά με τους πληστειριασμούς

Η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και ανέφερε πως την ανησυχούν οι δηλώσεις του κ. Τουσκ που επιθυμεί την άρση των ποσοστώσεων. Γίνεται μια προσπάθεια, είπε η κ. Βάκη, μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα και πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, ωστόσο κλίνει προς την ακροδεξιά και πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε για το θέμα των παρεμβάσεων στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, που καταγγέλλουν δικαστές και αντιπολίτευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ξέρετε η διάκριση των εξουσιών υπαγορεύεται από την ανάγκη να μη χειραγωγείται η μία από την άλλη και να ελέγχει η μία την άλλη”. Εν συνεχεία ανέφερε πως οι δικαστές προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η υπάρχουσα επιτροπη ελέγχου του πόθεν έσχες, διότι ήθελαν να ελέγχονται από άλλη επιτροπή την οποία την πλειοψηφία θα έχουν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα των πλειστηριασμών, η κ. Βάκη ανέφερε πως η προστασία της λαϊκής κατοικίας ισχύει και η συμφωνία που υπάρχει με τις συστηματικές τράπεζες είναι μια δέσμευση της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα τόνισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση έγινε ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη, ο οποίος προστατεύει μέχρι 280.000 ευρώ αξία πρώτης κατοικίας αν υπάρχουν τρία τέκνα, για χρέη του οφειλέτη που ανέρχονται στις 200.000 ευρώ και μαζί με αυτήν την άτυπη συμφωνία για τις 300.000 που έχει συνομολογηθεί και τηρείται μέχρι στιγμής, είναι ένα καλό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι ένα μέσο καταπολέμησης του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με τη Φωτεινή Βάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα