Βαρουφάκης: Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις των Θεσμών και ειδικά του Γιούνκερ

Βαρουφάκης: Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις των Θεσμών και ειδικά του Γιούνκερ
ΠΑΡΙΣΙ-Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, 'Ανχελ Γκουρία, είχε το απόγευμα στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.(EUROKINISSI) Ευρωκίνηση

Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών βρίσκεται στη Γαλλία όπου και είχε πολύωρη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκούρια για τη χάραξη της ελληνικής οικονομικής στρατηγικής (vid)

Δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις, τον Γιούνκερ, αλλά και την τρομολαγνική έκθεση Στουρνάρα έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το Παρίσι όπου και βρίσκεται. Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στο αυριανό eurogroup, χωρίς να δίνει και πολλές ελπίδες για εξεύρεση συμφωνίας, ενώ δήλωσε έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις των Θεσμών και ειδικά του κ. Γιούνκερ.

Σε ό, τι αφορά στη συμφωνία ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι απίθανη από το αυριανό eurogroup. “Απίθανη η συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης γιατί απαιτείται απόφαση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων” σημείωσε και συμπλήρωσε πως είναι “ηθικό καθήκον να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν”.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ σημείωσε με νόημα πως η Αθήνα αναμένει τις προτάσεις από τους θεσμούς και φυσικά και από τον Γιούνκερ, κάνοντας σαφή υπαινιγμό στις τελευταίες εξάρσεις φιλελληνισμού του προέδρου της Κομισιόν που έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και τις περικοπές συντάξεων που ο ίδιος παρέδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση που προέκυψε με τον Έλληνα τραπεζίτη λέγοντας: “Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε μια παράδοση της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών. Εμείς, η κυβέρνησή μας, τη σέβεται απολύτως αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές : οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών. Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν την απλή αυτή αρχή” αφήνοντας έτσι σαφέστατη αιχμή κατά του Γιάννη Στουρνάρα και με έναν τρόπο υποστηρίζοντας και εκείνος τις αντιδράσεις της προέδρου της Βουλής. Δείτε τις δηλώσεις του:

Η συνάντηση με τον Α. Γκούρια

Μετά από περίπου δυόμισι ώρες συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ο ΟΟΣΑ εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν ύστερα από αίτημα της Ελλάδας την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της.

Ο Άνχελ Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συνεφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα