Βαρουφάκης: Προκαλώ το Σόιμπλε να με διαψεύσει

Βαρουφάκης: Προκαλώ το Σόιμπλε να με διαψεύσει
The former Minister of Finance of Greece, Yanis Varoufakis at The Press Project, in Athens, on Feb. 17, 2016 / , The Press Project, , 17 , 2016 SOOC

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών και σε όσους αμφισβητούν τα γραφόμενα στο βιβλίο του, μιλά για την ταινία και τη συνεργασία με τον Κώστα Γαβρά και αποκαλύπτει ότι θα είναι έτοιμος για να κατέβει στις εθνικές εκλογές από Ιανουάριο

Στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε όσους αμφισβητούν όσα γράφει στις σελίδες του βιβλίου του απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ, που θα προβληθεί στην τηλεόραση του Alpha την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλά επίσης για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του από τον Κώστα Γαβρά και το στόχο του να κατέβει στις εκλογές σύντομα.

Η απάντησή του στον Βόλφανγκ Σόιμπλε και σε όσους αμφισβητούν όσα γράφει στις σελίδες του βιβλίου του:

Προς Σόιμπλε: «Προκαλώ να με διαψεύσει».

Προς τους επικριτές του: «Αφήστε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς».

Τι λέει σε όσους τον κατηγόρησαν για τους χειρισμούς του στο Υπουργείο Οικονομικών:

«Φέρω ως μετάλλιο τιμής το γεγονός ότι φορτώνουν σε μένα το κόστος, το οποίο επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό. Για μένα είναι ιδιαίτερα τιμητικό».

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Έχω να επικοινωνήσω μαζί του από τον Αύγουστο του 2015».

Τι τον έχει ενοχλήσει περισσότερο:

«Ήταν πραγματικά αβάσταχτο, αυτό που κάποτε λέγανε “συντροφικά μαχαιρώματα”».

Η ταινία και η συνεργασία με τον Κώστα Γαβρά που ξεκίνησε με ένα sms:

«”Ονομάζομαι Κώστας Γαβράς, χρόνια ψάχνω την επόμενη πολιτική μου ταινία. Νομίζω την βρήκα στο πρόσωπό σας. Θα ήθελα να συζητήσουμε. Διάβασα το άρθρο σας στο New Statements, σε ένα αγγλικό περιοδικό, και είμαι διατεθειμένος να έρθω στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή” μου είπε. Προφανώς, στην αρχή, νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα…».

Για το δημοψήφισμα:

«Την 5η Ιουλίου ήταν ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός μάς έστειλε, με εκείνο το 62%, ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Να σου πω πώς το ερμήνευσα. Δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ, είπε ο λαός. Ούτε εγώ το ήθελα, άλλα το μήνυμα ήταν “αν η χώρα είναι να μπει σε μια νέα 10ετία ή και 20ετια συνεχούς συρρίκνωσης, αποτελμάτωσης και μετανάστευσης των νέων μας, τότε μην κάνετε πίσω”».

Τα πολιτικά του σχέδια για το μέλλον:

«Γύρω στον Φεβρουάριο, θα υπάρχει το ιδρυτικό συνέδριο και από κει και πέρα, ανάλογα με τη συμμετοχή, ανάλογα με τις διαδικασίες. Στόχος μας είναι να κατέβουμε στις εκλογές και αν γίνουν Ιανουάριο, πιστεύω θα είμαι έτοιμος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα