Βαρθολομαίος: “Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους”

Βαρθολομαίος: “Τα δύσκολα είναι για τους γενναίους”
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος Eurokinissi

Τι είπαν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, είχε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Την έκφραση “τα δύσκολα είναι για τους γενναίους” χρησιμοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η κρίση στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, “είναι δύσκολα, αλλά όχι αδύνατα να ξεπεραστούν”.

Αυτό τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχωρώντας από το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού για την Κωνσταντινούπολη, ολοκληρώνοντας την επταήμερη περιοδεία του στη Δ. Μακεδονία.

“Είναι αλήθεια, ότι ο ελληνικός λαός διέρχεται μια κρίση αυτή τη στιγμή, όμως, τα δύσκολα είναι για τους γενναίους, όπως το είπα και στον κ. πρωθυπουργό, κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία. Είναι δύσκολα, αλλά δεν είναι αδύνατα να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλ  δος” τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε :

“Δεν είναι (τα προβλήματα) μόνον της Ελλάδος όλη η Ευρώπη κι όλος ο κόσμος και αυτή η Αμερική (ΗΠΑ), η οποία θεωρείται η κατ εξοχήν πλουσίαν χώρα και αυτή έχει τα οικονομικά της προβλήματα. Για αυτό να μην απογοητευόμαστε, εμείς οι Έλληνες, να έχουμε κουράγιο, να προσευχόμεθα, να έχομε εθνική ομοψυχία και όλα θα πάνε καλά. Ο Θεός μαζί σας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα