Βασιλειάδης: Έκνομη η ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη

Βασιλειάδης: Έκνομη η ενέργεια του Ιβάν Σαββίδη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ από τη Θεσσαλονίκη Γ. Λαζαρίδη που κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αδικεί τον ΠΑΟΚ. Βολές του υφυπουργού Αθλητισμού στους προβληματικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες για τη συμπεριφορά τους

Έκνομη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκά οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η κυβέρνηση αδικεί τον ΠΑΟΚ.

Απαντώντας στον κ. Λαζαρίδη που μίλησε για άδικες δικαστικές αποφάσεις κατά του ΠΑΟΚ αλλά και του κ. Φωκά που ανέφερε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει στην Ελλάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να μη χαϊδεύουν αυτιά.   «Ο κ. Σαββίδης επένδυσε. Όταν όμως κάνει κάτι έκνομο θα πετάξουμε αητό;» διερωτήθηκε ο κ. Βασιλειάδης και ξεκαθάρισε ότι η δουλειά του υφυπουργού Αθλητισμού δεν είναι να κάνει ούτε τον υπερασπιστή αλλά ούτε και τον εισαγγελέα κατά του επιχειρηματία.

Μάλιστα ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι για την κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου ευθύνονται οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που είναι προβληματικοί και θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο. Καταλόγισε μάλιστα στους παράγοντες ότι με τη συμπεριφορά τους απειλούν να οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Grexit. «Έπρεπε να δείχνουμε με το δάκτυλο τους υπαίτιους που είναι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Να απαιτούμε από αυτούς τις ελάχιστες δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών τους, των πράξεων και των παραλείψεών τους» είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Να αφήσουμε τα όργανα να κάνουν την δουλειά τους χωρίς επηρεασμούς και ανθρωποφαγίες.

Οι αιτιάσεις του κ. Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ περί άδικης αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ από την κυβέρνηση προκάλεσε, όμως, και μια πρωτοφανή ενδοκυβερνητική κόντρα με τον κ. Βασιλειάδη. Ο υφυπουργός αθλητισμού χαρακτήρισε «εμετική και άθλια» την αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ που υπονόησε παρέμβαση σε δικαστικές αποφάσεις. «Εγώ είπα  ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα» εξήγησε ο κ. Βασιλειάδης. Κάλεσε δε τους βουλευτές να μην μετατρέπουν τη Βουλή σε συζήτηση καφενειακού επιπέδου όπου οι πολιτικοί θα κρίνουν τις φάσεις ή τις δικαστικές αποφάσεις. «Οι δικαστές δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά από τα δικά τους όργανα. Μπορώ να κρίνω εγώ τους διαιτητές;» διερωτήθηκε και ξεκαθάρισε ότι δεν είπε ποτέ ότι για την κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου φταίει ο ΠΑΟΚ. Κάλεσε, μάλιστα, τους βουλευτές να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά. «Αν εμείς λειτουργούμε σαν χούλιγκαν τα παιδιά τι θα κάνουν;» προειδοποίησε ο κ. Βασιλειάδης.

Λαζαρίδης: Το αθηνοκεντρικό σύστημα φοβάται τον ΠΑΟΚ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Λαζαρίδης κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η δικαιοσύνη έπρεπε να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και όχι τον ΠΑΟΚ και κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι υποστηρίζει τις ομάδες της Αθήνας. «Ταυτίζεστε με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Το αθηνοκεντρικό σύστημα φοβάται τον ΠΑΟΚ» είπε ο κ. Λαζαρίδης στον υφυπουργό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για τον υποβιβασμό των ομάδων της Μακεδονίας.

Φωκάς: Εγκληματίες οι διαιτητές κατά του ΠΑΟΚ

Σε αντίστοιχο τόνο ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς κατηγόρησε τους διαιτητές ότι λειτουργούν ως εγκληματίες κατά του ΠΑΟΚ. Υποστήριξε μάλιστα ότι θα έπρεπε να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ διότι αποχώρησαν από τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μετά τα έκτροπα. «Τι θα κάνετε με τους εγκληματίες διαιτητές; Οι δικαστές δεν πρέπει να ελέγχονται; Η καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να μην παίρνει το νταμπλ και να κυνηγιέται έτσι από το σύστημα» είπε και καταλόγισε την κυβέρνηση ότι διακόπτει το πρωτάθλημα για να μην το πάρει ο ΠΑΟΚ. Έπλεξε επίσης το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα