Βελτιώσεις στο αεροδρόμιο της Χίου προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

Εγκαίνια  του αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός" από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Επισκοπικού, που βρίσκεται στο 194,8 χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός" από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Επισκοπικού, που βρίσκεται στο 194,8 χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ολοκληρώνονται οι ηλεκτρομηχανικές μελέτες και οι μελέτες πυρασφάλειας για την αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου αεροσταθμού

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τοποθετήθηκε στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ανδρέα Μιχαηλίδη με θέμα: «Ολοκλήρωση εργασιών διαμόρφωσης και περίφραξης απαλλοτριωθείσας περιοχής στο αεροδρόμιο Χίου και κατασκευή επέκτασης της οδού Χρήστου».

Ο Χρήστος Σπίρτζης απατώντας στην επίκαιρη ερώτηση, ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι ηλεκτρομηχανικές μελέτες και οι μελέτες πυρασφάλειας για την αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου αεροσταθμού. Η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη έχουν ελεγχθεί και έχουν ολοκληρωθεί. Η μελέτη για τη συντήρηση και τη βελτίωση του υφιστάμενου πεδίου ελιγμών του αεροδρομίου έχει εκπονηθεί και εγκριθεί με προϋπολογισμό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οσον αφορά στο έργο της περίφραξης, θα ολοκληρωθεί τώρα με την ένταξη της κατασκευής του δρόμου. Η εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης για την επέκταση του αεροδιαδρόμου έχει ολοκληρωθεί και βέβαια η εκπόνηση της προμελέτης για την πιθανή επέκταση του διαδρόμου προς βορρά.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι: «μετά θα αξιολογήσουμε και θα συζητήσουμε με την κοινωνία της Χίου για αυτά τα έργα που θα είναι ώριμα πλέον, ποιο θα προηγηθεί και ποιο όχι».

Για το θέμα, που δημιουργείται με το έργο, για την περίφραξη της απαλλοτρίωσης προς βορρά, ο υπουργός επισήμανε ότι «όντως βγήκε η μελέτη της περίφραξης, όμως θα ήθελα να πω ότι ακυρώσαμε –και καλά κάναμε και ακυρώσαμε- μια πολύ μεγάλη απαλλοτριωθείσα έκταση, που δεν είχαν προλάβει να την κάνουν, που ήταν της τάξης των 42.000.000 ευρώ, κάτι πάρα πάνω από 42.000.000 ευρώ».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει να ολοκληρωθούν τα έργα του Αεροδρομίου και επομένως, το έργο για την επέκταση της υφιστάμενης οδού Χρήστου και μέχρι την οδό Ροδοκανάκη πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί. Αυτός είναι και ο λόγος, που πρέπει να γίνουν έργα υποδομής, πεζοδρόμησης, διαμόρφωσης χώρου και αυτός είναι και ο λόγος, που εντάξαμε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 στη ΣΑΕ 571, που είναι οι επαναλαμβανόμενες δράσεις για οδικά έργα.»

ADVERTISING

SHARE: