Βενιζέλος: Γελοία τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική για τον Σαμαρά

Βενιζέλος: Γελοία τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική για τον Σαμαρά
Ακρόαση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου και συζήτηση επί των Ετήσιων Εκθέσεων (2014 και 2015), στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η τετράωρη κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis. Επίθεση στην εισαγγελέα διαφθοράς για τα συμπληρωματικά στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε η τετράωρη κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία διερευνά την φερόμενη εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis.

Σε δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα συμπληρωματικά στοιχεία που διαβίβασε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προανακριτική και τα οποία περιλαμβάνουν δύο επιστολές της εταιρείας στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά στον αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε την κυρία Τουλουπάκη γιατί παρέλαβε τα στοιχεία από την προστατευόμενη μάρτυρα, Αικατερίνη Κελέση, και σημείωσε ότι αυτά θα έπρεπε να είχαν σταλεί απευθείας στην Προανακριτική.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε, μάλιστα, «γελοία» τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Σαμαρά και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε σε ιδιόχειρο σημείωμα τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα «για να μην ενοχλούν» τον ίδιο. Ανέφερε, όμως, ότι και οι επιστολές της Novartis προς τον πρωθυπουργό έχουν απρόσωπο χαρακτήρα και δεν περιλαμβάνουν τίποτε ουσιαστικό. Αντίθετα, σημείωσε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία που λήφθηκαν από τους προσωπικούς υπολογιστές των υπαλλήλων της Novartis μαζί με άλλα που έχουν δημόσιο χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την προανακριτική επιτροπή

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι θέλει να κλείσει βιαστικά τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής και ότι δεν έχει την πρόθεση να καλέσει άλλους μάρτυρες. Επανέλαβε, επίσης, τις αιτιάσεις του περί ακυρότητας της Προανακριτικής διότι «δεν περιλαμβάνει πράξεις και πραγματικά γεγονότα». Τόνισε, όμως, ότι αρμόδια για την εξέταση των πολιτικών προσώπων της υπόθεσης Novartis είναι η Προανακριτική Επιτροπή και όχι η τακτική δικαιοσύνη. Ζήτησε επίσης να κληθούν σε κατάθεση οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής και όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα