Βενιζέλος: Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της Novartis

Ο βουελυτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο βουελυτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ζήτησε να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Κατήγγειλε «άθλια συκοφαντία» και «επικίνδυνη γελοιότητα» που επαναφέρει την πολιτική ζωή στα pampers του 1989

Την άρση του καθεστώτος προστασίας των τριών προστατευόμενων μαρτύρων πάνω στους οποίους έχει βασιστεί η δικογραφία της Novartis ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος που εμπλέκεται στη δικογραφία με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομίας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι διάβασε τη δικογραφία της Novartis η οποία φυλάσσεται στην αίθουσα 131 της Βουλής. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι μοναδικές ουσιώδεις καταθέσεις είναι αυτές που έγιναν από τρεις προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο επικεφαλής της Novartis είχε δωροδοκήσει πολιτικά πρόσωπα.

«Πρόκειται για άθλια συκοφαντία» είπε ο κ. Βενιζέλος για τις μαρτυρίες των τριών προστατευόμενων μαρτύρων και μίλησε για «δημοκρατικά επικίνδυνη γελοιότητα» και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς που «ξεφτιλίζουν το κράτος δικαίου». «Είναι αδιανόητο. Πρόκειται για προσβολή της λογικής και της αλήθειας» πρόσθεσε και κατήγγειλε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια «παράσταση» που μας γυρνάει πίσω στο 1989 «στην εποχή του Μαμανέα και των Pampers».

Βάσει αυτού του ισχυρισμού ο κ. Βενιζέλος πρότεινε, μάλιστα, να αρθεί το καθεστώς προστασίας των τριών μαρτύρων. Ζήτησε, μάλιστα, να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα καλέσει στη συνέχεια τους προστατευόμενους μάρτυρες για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Samsonite στον Λοβέρδο, βαλίτσες στον Σαμαρά και «ζωντανά λεφτά cash» στον Πικραμμένο

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «θεσμικά καλαμπούρια» και αμφισβήτησε πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων τονίζοντας ότι με τη «θεωρία των pampers» κατηγορείται όλο το πολιτικό σύστημα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι σε αυτή τη λογική οι προστατευόμενοι μάρτυρες καταγγέλλουν ότι δόθηκε «Samsonite στον Λοβέρδο, βαλίτσες μέσα στο Μαξίμου στον Σαμαρά, ζωντανά λεφτά cash στον Πικραμμένο και φάκελος στον Αβραμόπουλο».

ADVERTISING

SHARE: