Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: στο παρελθόν θα ανεβαίνατε στα έδρανα για Πανούση

Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: στο παρελθόν θα ανεβαίνατε στα έδρανα για Πανούση
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Οικονομικών: α. Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013. β. Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2013, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για δημιουργία κλίματος εκφοβισμού της Δικαιοσύνης

Τις προθέσεις της αντιπολίτευσης ενόψει της κατάθεσης του Γιάννη Πανούση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απεκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υψώνοντας ιδιαίτερα τους τόνους για το θέμα και υιοθετώντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Αν αυτά συνέβαιναν επί άλλων κυβερνήσεων θα ήσασταν επάνω στα έδρανα και θα φωνάζατε στο όνομα της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Βενιζέλος για την υπόθεση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση απευθυνόμενος στα έδρανα της συμπολίτευσης. Κατήγγειλε, μάλιστα, την κυβέρνηση για δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στη δικαιοσύνη και έκανε λόγο για θεσμική κρίση της χώρας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε μάλιστα ένα δείγμα για τη στάση του κόμματός του κατά την ακρόαση του κ. Πανούση λέγοντας: «θα έρθει ο κ. Πανούσης και θα τα πει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε, όμως, στην κυβέρνηση και για την οικονομική πολιτική της με αφορμή τη συζήτηση του απολογισμού της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013. Συγκεκριμένα, υπερασπίστηκε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013 και του 2014 της κυβέρνησης Σαμαρά αντιδιαστέλλοντάς τα με εκείνα του 2015. Το 2015 είναι έτος «οπισθοχώρησης, επιβάρυνσης, ζημιογόνο και βλαβερό για την οικονομία» είπε και υπογράμμισε ότι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό η κοινωνία δέχεται συνεχώς «πυροβολισμούς φόβου». «Παίζετε με τις αγωνίες των ανθρώπων για τα κόκκινα δάνεια» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έφερε τρίτο μνημόνιο με νέους φόρους και σκληρό ασφαλιστικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα