Βενιζέλος: Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

Βενιζέλος: Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας
Eurokinissi

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την κυβέρνηση, την εκταμίευση της δόσης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Πώς σχολίασε το θέμα που προέκυψε με τη ''Λίστα Λαγκάρντ''

Κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη σημερινή ημέρα, σε ομιλία του στο συνέδριο ”Greece: Investment Forum “Moving Forward” που διοργανώνεται από την International Herald Tribune και την ”Καθημερινή” και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σθεναρά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και την προσπάθειά της και πως επιλογή της παράταξης είναι να υπάρχει ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος.  

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλες και σημείωσε ότι το να εστιάζεται και πάλι η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια ”εμμονή” που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας.

”Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα”

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η Ελλάδα ”δεν είναι τριτοκοσμική χώρα, αλλά κράτος- μέλος της ΕΕ” και συνεπώς ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ανταγωνιστικότητα δεν θα διασφαλιστεί  εκτός των ευρωπαϊκών διαγραφών και εκτός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων.

Επιπλέον, είπε ότι η παρατεταμένη εκκρεμότητα των συζητήσεων με την τρόικα πρέπει να κλείσει το ταχύτερο, όχι όμως ”όπως-όπως” και η δόση να εκταμιευθεί εγκαίρως και ολόκληρη, διότι, όπως υποστήριξε, η καθυστέρηση λειτουργεί αρνητικά για την οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Επανέλαβε τη θέση του για ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ειδάλλως ”δεν θα αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση” και υπογράμμισε ότι ”αν δεν κλείσουν οι θεμελιώδεις εκκρεμότητες και δεν σταλεί καθαρό μήνυμα για την αλλαγή της κατάστασης στην Ελλάδα, όλα τα άλλα θα θεωρούνται απλώς λόγια”.

”Έδωσα καθαρή εντολή για τη Λίστα Λαγκάρντ”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκ μέρους της διοργάνωσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως ”το θέμα είναι να είναι μέσα στο ευρώ πραγματικά με όρους κοινωνική συνοχής και ανάπτυξης”.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της ”λίστας Λαγκάρντ”, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όταν το θέμα έφτασε στον ίδιο, η εντολή που έδωσε ήταν πολύ καθαρή, δηλαδή ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμο αρχείο, αλλά μπορούν να αντληθούν πληροφορίες, όπως θα συνέβαινε και από μια ανώνυμη πληροφορία.

”Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος που υπήρξε αδράνεια της αρμόδιας υπηρεσίας και δεν υπήρξαν αποτελέσματα”, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα