Βίτσας: Αυξήθηκαν κατά 33% οι προσφυγικές ροές το πρώτο τρίμηνο του 2018

Βίτσας: Αυξήθηκαν κατά 33% οι προσφυγικές ροές το πρώτο τρίμηνο του 2018
O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας Eurokinissi

Προανήγγειλε την ψήφιση νομοσχεδίου για την απλοποίηση διαδικασιών ασύλου καθώς και τη βελτίωση των υποδομών φιλοξενίας στα νησιά

Αύξηση προσφυγικών ροών κατά 33% καταγράφηκε στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του έτους όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας..

Ο κ. Βίτσας παρουσίασε τα εν λόγω στοιχεία απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Τόνισε, πάντως, ότι η αύξηση δεν είναι κάτι τρομερό αλλά ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μη χρησιμοποιήσει τις μεταναστευτικές ροές ως μοχλό πίεσης όπως απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στον Απρίλιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη διαδικασία απονομής ασύλου στην κατεύθυνση της επιτάχυνσής της. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι στη Βουλή θα τεθεί στο τραπέζι και το ζήτημα της χάραξης εθνικής στρατηγικής για το προσφυγικό. «Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα και απαιτείται εθνική γραμμή» ξεκαθάρισε και προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθούν έργα υποδομής στα νησιά. Στον αντίποδα ο τομεάρχης της ΝΔ έκανε λόγο για «κούφιες υποσχέσεις» της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα