Βολές Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη για συναλλαγή με το ΣΥΡΙΖΑ

Βολές Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη για συναλλαγή με το ΣΥΡΙΖΑ
MotionTeam

Με αφορμή την πρότασή του συνυποψήφιού του για τη συνταγματική αναθεώρηση. Τι είπε για οικουμενική κυβέρνηση, ασφαλιστικό. Πως απαντά για το αν η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει και αν είναι μνημονιακή ή αντιμνημονιακή. Τι είπε για Τζιτζικώστα. Πως σχολίασε τη στάση του προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια συνέντευξής τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι είχε ζητήσει από τον συνυποψήφιό του για την προεδρία της ΝΔ να μην θέσει το θέμα αυτό μέχρι την ολοκλήρωση του β’ γύρου και σημείωσε ότι «είναι λάθος να θέτεις την αναθεώρηση ως υπόθεση των δύο κομμάτων. Δεν κάνω κριτική στον κ. Μητσοτάκη, αν και πιστεύω ότι και ο πατέρας του θα του είχε δώσει τη συμβουλή ότι οι βουλευτές στο συγκεκριμένο θέμα ψηφίζουν κατά συνείδηση. Είναι η μόνη ψηφοφορία που δεν επιτρέπεται να υπάρχει κομματική γραμμή και πειθαρχία. Δεν επιτρέπεται να κάνεις συναλλαγή με το ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνεις όσα μου ψηφίσεις θα σου ψηφίσω γιατί μπορεί να προτείνει αναθεώρηση διατάξεων που εσύ διαφωνείς όπως πχ ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους που η ΝΔ δεν πιστεύει ότι πρέπει να γίνει και κάποιοι βουλευτές της μπορεί να πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει και να το ψηφίσουν».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε επίσης αιχμές κατά Μητσοτάκη και την άποψη του δεύτερου ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει λέγοντας ότι η ΝΔ ήταν έτοιμη να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και το Σεπτέμβριο και το Γενάρη του 2015. «Η άποψή μου δεν συμπίπτει με άλλους» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως όσοι λένε ότι θα χρειαστεί χρόνος αποδέχονται την άποψη ότι η ΝΔ ήταν ανέτοιμη να διεκδικήσει την εξουσία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ερωτηθείς για το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μεϊμαράκης το θεώρησε «εντελώς απίθανο» που δεν τον απασχολεί και «δεν μπαίνω σε τέτοιες σκέψεις». «Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας ας το πει και να φύγει για να γίνει ότι προβλέπεται από το σύνταγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις πρωτοχρονιάτικες αναφορές Παυλόπουλου που ερμηνεύτηκαν ως προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης ο κ. Μειμαράκης απάντησε πως «οφείλει ως εθνικό σύμβολο να συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. αυτός –είπε- είναι ο θεσμικός του ρόλος».

Για ακόμα μια φορά σημείωσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει μέτρα που έχει αποκρούσει στο παρελθόν αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τόνισε ότι «η ΝΔ δεν είναι ούτε μνημονιακή ούτε αντιμνημιακή» αλλά παλεύει για ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής που θα φέρει ανάπτυξη.

Για το αν επιθυμεί την στήριξη του κ. Τζιτζικώστα ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, «θεωρώ –πρόσθεσε- ότι μέχρι τις 10 Γενάρη δεν είναι πρέπον να επικοινωνήσω για να μη φανεί ότι κάνω συναλλαγή. Κάθε υποψήφιος που έχει καταγράψει ένα ποσοστό νεοδημοκρατών δεν σημαίνει ότι είναι και ιδιοκτήτης και το καθοδηγεί όπως αυτός θέλει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα