Βορίδης: Σκευωρία τα περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στη Novartis

Βορίδης: Σκευωρία τα περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στη Novartis
Μ. Βορίδης eurokinissi

Κατήγγειλε μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και άφησε σαφείς αιχμές κατά της εισαγγελέως διαφθοράς που διερευνά το σκάνδαλο Novartis. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συγκαλύπτει ευθύνες του Π. Κουρουμπλή

Ως κυβερνητική σκευωρία απέρριψε ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, την πρόταση της συμπολίτευσης για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.

«Ντροπή, καταισχύνη, αίσχος, σκευωρία και συγκάλυψη» με τις φράσεις αυτές σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ, την δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έστησε την υπόθεση και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς. Από την αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε όλα τα επιχειρήματα της συμπολίτευσης για ευθύνες πολιτικών προσώπων είναι αβάσιμα. «Δεν υπάρχουν έγγραφα, δεν υπάρχουν μάρτυρες με ονοματεπώνυμα, δεν έχουν βρεθεί χρήματα ή λογαριασμοί» είπε σχολιάζοντας τη δικογραφία. «Κανένας από τους μάρτυρες δεν είπε ότι είδε τους πολιτικούς να παίρνουν χρήματα» πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι εν λόγω μαρτυρίες θα έπρεπε να απορριφθούν.

Κατήγγειλε, όμως, και κυβερνητικές μεθοδεύσεις λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός των προστατευόμενων μαρτύρων έγινε μετά την αποστολή της δικογραφίας. Επίσης, ο κ. Βορίδης άφησε σαφέστατες αιχμές για τους χειρισμούς της εισαγγελέως στην υπόθεση. «Τι έλεγε τέσσερις ώρες με τους μάρτυρες η εισαγγελέας και κατέληξε μόνο σε 1,5 σελίδα κατάθεσης;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, όμως, καταλόγισε απόπειρα συγκάλυψης της κυβέρνησης για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Κατηγόρησε, επίσης την συμπολίτευση ότι μιλά για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας επειδή αυτό φέρεται να βαρύνει τον κ. Κουρουμπλή.

Καταλόγισε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβέρνησης της ΝΔ καταψήφιζε όλες τις ρυθμίσεις που είχαν ως στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν εξέδιδε δελτία τιμών φαρμάκων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα