Βουλή: Απόρρητη ενημέρωση για την προκλητικότητα της Τουρκίας

ΑΘΗΝΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ.
(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ. (EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΡΗ) EUROKINISSI

Την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, προανήγγειλε ότι θα ενημερώσει ο υπουργός Άμυνας, σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στην Τουρκία

Σε μια ακόμη πρωτοτυπία, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, προαναγγέλλοντας απόρρητη ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για υψίστης σημασίας εθνικό θέμα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει σχετικώς με τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση της προκλητικής στάσης της Τουρκίας, ενώ κ. Καμμένος, αφού διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανανεώνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους και σε σχέση με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και σε σχέση με την προκλητική στάση της Τουρκίας, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αυτή η απόρρητη ενημέρωση, καθώς όπως εξήγησε “κάποια από τα μέτρα τα οποία παίρνουμε χρήζουν και της ανάγκης ενημέρωσης όλης της Επιτροπής”.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Νορβηγίας σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα αμυντικών εξοπλισμών, συστημάτων και υπηρεσιών, μίλησε σχετικώς με τις αναφορές του στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με τις οποίες, η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, ενόψει των ερευνών για εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά και στις αντιδράσεις που επακολούθησαν.

ADVERTISING

SHARE: