Βουλή: Αναδείχτηκε η νέα σύνθεση στο Γραφείο Προϋπολογισμού

Βουλή: Αναδείχτηκε η νέα σύνθεση στο Γραφείο Προϋπολογισμού
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τον πρόεδρο Φραγκίσκο Κουτεντάκη θα πλαισιώσουν οι καθηγητές Αθ. Ταγκαλάκης, Αγγ. Κανάς και Π. Κωνσταντίνου. Ανανεώθηκε η θητεία του Ν. Μαραβέγια

Τα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή που θα πλαισιώσουν τον νέο πρόεδρο Φραγκίσκο Κουτεντάκη εξέλεξε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Έπειτα από εισήγηση του κ. Κουτεντάκη ανανεώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (20 ναι, ένα παρών και ένα κατά) η θητεία του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια στο γραφείο. Επίσης, μετά από ψηφοφορία εξελέγησαν ως μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού οι καθηγητές Αθανάσιος Ταγκαλάκης, Άγγελος Κανάς και Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ταγκαλάκης που έλαβε 12 ψήφους είναι Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες δημοσιεύσεις κυρίως στο χώρο της δημόσιας οικονομικής και είναι βασικός συγγραφέας δημοσιονομικών θεμάτων στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Κανάς έλαβε 11 ψήφους. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν στο πεδίο της διεθνούς χρηματοοικονομικής και τραπεζικής.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξελέγη με 10 ψήφους. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το δημοσιευμένο έργο του είναι κυρίως στο χώρο της διεθνούς δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής

Κουτεντάκης: Δεν σκοπεύω να εξωραΐσω τίποτα

Ο νέος πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή απάντησε στις επιφυλάξεις που εξέφρασε προς το πρόσωπό του η ΝΔ για το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών. «Δεν σκοπεύω να κάνω εξωραϊσμό σε τίποτα» είπε ο κ. Κουτεντάκης και επισήμανε ότι η επιτυχία ή η αποτυχία της επιλογής στο πρόσωπό του θα κριθεί από το έργο του. «Είναι για μένα μια πρόκληση. Θα προσπαθήσω να είμαι καθαρός στις θέσεις μου και να λέω αυτό που θεωρώ αληθές» τόνισε.

Ενστάσεις Αμυρά για υποψηφιότητα “δραχμιστή”

Εντωμεταξύ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συμπερίληψη του καθηγητή Οικονομικών Διονύση Χιόνη στον κατάλογο των υποψηφίων. «Πρόκειται για καραμπινάτο δραχμιστή» τόνισε ο κ. Αμυράς. Απαντώντας ο κ. Κουτεντάκης σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο κ. Χιόνης κατέθεσε επίσημη υποψηφιότητα στο Γραφείο Προϋπολογισμού δεν μπορούσε ο ίδιος να τον αποκλείσει λόγω διαφωνίας με τις απόψεις του. «Μπορεί εγώ προσωπικά να μη συμφωνώ αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό κριτήριο αποκλεισμού» είπε ο κ. Κουτεντάκης και σημείωσε ότι ο αποκλεισμός ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις «μπορεί να γίνει επικίνδυνος». «Σε σας επαφίεται ποιόν θα επιλέξετε» συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα