Βουλή: Απορρίφθηκε αίτημα άρσης ασυλίας του Βασίλη Λεβέντη

Βουλή: Απορρίφθηκε αίτημα άρσης ασυλίας του Βασίλη Λεβέντη
Συζήτηση και λήψη απόφασης, στην Ολομέλεια της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Του είχε ασκηθεί δίωξη γιατί δεν εφάρμοσε την προεκλογική εξαγγελία του για εξάμηνη εναλλαγή των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων

Με ευρύτατη πλειοψηφία 195 βουλευτών έναντι ενός “ναι” και ενός “παρών” απέρριψε η Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση άρσης ασυλίας του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, γιατί δεν εφάρμοσε την προεκλογική δέσμευσή του για εναλλαγή των βουλευτών του κόμματος ανά εξάμηνο.

Κατά του κ. Λεβέντη είχε στραφεί στη δικαιοσύνη πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έχει αναδιπλωθεί πλήρως για το θέμα του εξάμηνου «ροτέισον» των βουλευτών και πλέον υποστηρίζει ότι μέσα στο εξάμηνο ο κάθε βουλευτές δεν προλαβαίνει να γνωρίσει καν το κοινοβουλευτικό έργο. «Εάν τους αλλάξω θα καταστραφεί η Ένωση Κεντρώων γιατί θα πρέπει να είναι ξανά μαθητευόμενοι οι επόμενοι. Δεν μπορώ να είμαι εγώ διδασκαλείο βουλευτών» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης για τους βουλευτές του. 

Η Βουλή απέρριψε επίσης  το αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Χρήστου Καραγιαννίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Θανάση Παπαχριστόπουλου (ΑΝΕΛ). Κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στραφεί αστυνομικοί για υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων καθώς δημοσιεύτηκε φωτογραφία τους με πολιτική περιβολή σε ιστοσελίδα (left.gr) της οποίας δήλωσε διαχειριστής ο κ. Καραγιαννίδης. Κατά του Θανάση Παπαχριστόπουλου είχε στραφεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε συκοφαντικές τις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εναντίον του σχετικά με τις ερωτήσεις που κατέθετε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά όταν εκείνος ήταν στο ΛΑΟΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα