Βουλή: “Ασπίδα” στον Καμμένο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: “Ασπίδα” στον Καμμένο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή Eurokinissi

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητούσε την παραπομπή του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμησή αλλά η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα με τον ισχυρισμό ότι συνέβη κατά τη διάρκεια της υπουργίας του

Τα στραβά μάτια σε αίτημα άρσης ασυλίας του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης του Σταύρου Θεοδωράκη έκανε σήμερα η πλειοψηφία στη Βουλή απορρίπτοντας τη σχετική πρόταση.

Το ζήτημα συζητήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αφορμή μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλει ο επικεφαλής του Ποταμιού στον υπουργό Άμυνας. Αφορμή για την μήνυση του Σταύρου Θεοδωράκη είχε αποτελέσει tweet του κ. Καμμένου ο οποίος είχε σχολιάσει τη μαύρη γραβάτα που φορούσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο debate για την Κεντροαριστερά τον Νοέμβριο του 2017. «Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;» είχε διερωτηθεί ο κ. Καμμένος προκαλώντας την μήνιν του κ. Θεοδωράκη ο οποίος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντιτάχθηκαν στην πρόταση για άρση της ασυλίας υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο τιτίβισμα έγινε ενόσω ο κ. Καμμένος ήταν υπουργός και άρα θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. Στο τέλος της συζήτησης διεξήχθη ψηφοφορία όπου η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα με 7 ψήφους έναντι 4 που ζητούσαν άρση της ασυλίας και ενός “παρών”.

Δήλωση του Γιώργου Μαυρωτά σε κάμερα, στο περιστύλιο της Βουλής 

Με αφορμή τη «διάσωση» του κ. Καμμένου για ακόμη μία φορά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, και την απόρριψη του αιτήματος άρσης της βουλευτικής του ασυλίας σχετικά με τη συκοφαντική ανάρτησή του στο Twitter κατά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων. Έτσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα