Βουλή: Διενέξεις για έκθεση σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Συζήτηση  και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η αντιπολίτευση μίλησε για «μη αντικειμενική» έκθεση» και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στον υπουργό Ναυτιλίας. Το κείμενο θα επανακατατεθεί ενσωματώνοντας θέσεις και της αντιπολίτευσης

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η παρουσίαση έκθεσης της επιτροπής Περιβάλλοντος σχετικά με την έκταση της καταστροφής στο Σαρωνικό από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Το περιεχόμενο της έκθεσης που αποτυπώνει όσα ακούστηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή και διαπιστώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ναυαγίου κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η έκθεση δεν είναι αντικειμενική» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «έχουμε κάθε δυνατότητα και κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίσουμε το κείμενο μονομερές και μεροληπτικό».

«Το να γράψετε ότι στη Γλυφάδα είχε πετρέλαιο και ότι δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο πια και ότι δεν μπορεί κανένας να αναπτύξει πραγματικές τουριστικές δραστηριότητες μέχρι να καθαρίσει, δεν χρειάζεται να είναι αποτελέσματα κάποιας σοβαρής μελέτης, το φωνάζει η πραγματικότητα, το έχουν δει 10 εκατομμύρια Έλληνες» είπε. Αντιρρήσεις εξέφρασε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στον αντίποδα, όμως, η πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος Κατερίνα Ιγγλέζη, ανέφερε ότι είχε ζητήσει τη γνώμη όλων των κομμάτων αλλά τελικά ανταποκρίθηκε μόνο το Ποτάμι και ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς. Η κυρία Ιγγλέζη καταλόγισε μάλιστα «αδιαφορία» στα υπόλοιπα κόμματα. Τελικά αποφασίστηκε η έκθεση να αποσυρθεί προκειμένου να ενσωματωθούν και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η απάντληση καυσίμων από το 'ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ'

Δούρου: Στην Ελλάδα μας αρέσει το τάβλι και όχι το σκάκι

Πορεία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

ADVERTISING

SHARE: