Βουλή: Καταπέλτης κατά του νομοσχεδίου για τα ‘φρουτάκια’ ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων

Βουλή: Καταπέλτης κατά του νομοσχεδίου για τα ‘φρουτάκια’ ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων

Ο Αντώνης Στεργιώτης μίλησε για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΟΠΑΠ. Κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο φαίνεται να υποδείχθηκε από την εταιρεία όπως συνέβη στην Κύπρο

Εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΟΠΑΠ μέσω του προωθούμενου νομοσχεδίου για τα φρουτάκια κατήγγειλε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχουν Παιγνίων (ΕΕΠΠ), Αντώνης Στεργιώτης υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο γράφτηκε καθ’ υπόδειξη της εταιρείας.

Ο κ. Στεργιώτης υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση της σύμβασης για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ (παιγνιομηχανήματα τύπου VLT) που συζητείται στη Βουλή αποτελεί «αντίστοιχη περίπτωση» με εκείνο που προωθήθηκε στην Κύπρο το οποίο, μάλιστα, αποσύρθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση γιατί αποκαλύφθηκε ότι γράφτηκε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ.

Η μείωση των παιγνιομηχανημάτων ευνοεί τον ΟΠΑΠ

Ο κ. Στεργιώτης κατήγγειλε όμως, και ότι η μείωση του παιγνιομηχανημάτων από 35.000 σε 25.000 που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι μεν μια θετική πρωτοβουλία αλλά ουσιαστικά αποτελεί αίτημα του ίδιου του ΟΠΑΠ και τον εξυπηρετεί οικονομικά. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε ως αντάλλαγμα για την μείωση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων την επέκταση της σύμβασης με το Δημόσιο για 8 ακόμη χρόνια.

«Ο ΟΠΑΠ ήθελε να ξεφορτωθεί αυτά τα μηχανήματα» εξήγησε ο κ. Στεργιώτης και πρόσθεσε αποκαλυπτικά: «μειώθηκε ο αριθμός των VLTs όπως ήθελε ο ΟΠΑΠ και παράλληλα πέτυχε ως δώρο την παράταση της αποκλειστικότητας». Ο κ. Στεργιώτης υπογράμμισε, επίσης, ότι η αύξηση των VLTs από 25 σε 50 σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών παιγνίων (playrooms) αυξάνει κατά 150% τα έσοδα ανά παιγνιομηχάνημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα