Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μιχαλολιάκος μετά τις ‘προκλήσεις’ Κασιδιάρη

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μιχαλολιάκος μετά τις ‘προκλήσεις’ Κασιδιάρη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, κατά την τιμολόγηση φαρμάκων, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Ευρωκίνηση

Με πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση ο αρχηγός των χρυσαυγιτών καλείται να δώσει διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων που ζήτησε από βουλευτές. Παραπέμπονται και οι χρυσαυγίτες Ηλίας Κασιδιάρης και Π. Ηλιόπουλος

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις μίσους που έκανε χθες στην Ολομέλεια παραπέμπεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μαζί με τους δύο βουλευτές του Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο στις προκλήσεις των οποίων παρέσχε πλήρη κάλυψη.

Την παραπομπή αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά από την προκλητική δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος κάλεσε τους έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους. Μάλιστα ο κ. Βούτσης συσχέτισε τις αναφορές αυτές με τις απαράδεκτες δηλώσεις των χρυσαυγιτών Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο οι οποί παραπέμφθηκαν επίσης στην επιτροπή Δεοντολογίας γιατί αποκάλεσαν «πράκτορα της Τουρκίας» και «κατάσκοπο» τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά.

«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο ελληνικό κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού» ανέφερε ο κ. Βούτσης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης αλλά για «συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη και με την πλήρη κάλυψη του Προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα