Βουλή: Στις 25 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση για την υπόθεση Καμμένου

Βουλή: Στις 25 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση για την υπόθεση Καμμένου
Ministers` cabinet meeting, in the Hellenic Paliament, in Athens, on August 28, 2017 / Y o, , 28 , 2017 Nick Paleologos / SOOC

Η συζήτηση αφορά αίτημα της ΝΔ για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Άμυνας στην υπόθεση Noor 1

Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της ΝΔ για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση του Noor 1 και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. 

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με το προεδρείο να προτείνει την 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν μεν με την πρόταση αλλά η ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.   

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής είχε προσδιοριστεί αρχικά για την 21 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω του σεισμού στην Κω.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για τη συγκρότηση ή όχι Εξεταστικής Επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ταχθεί κατά της συγκρότησης της εξεταστικής. Αντίθετα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν την πρόταση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα