Βούτσης: Έχω μόνο δύο ακίνητα, όχι δεκατέσσερα

Βούτσης: Έχω μόνο δύο ακίνητα, όχι δεκατέσσερα
INTIME NEWS

Ο Πρόεδρος της Βουλής διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με τα ακίνητα που δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του το 2013. Έχει επίσης 20 μετοχές της Αυγής

Σε «αβλεψία» ή έλλειψη χώρου απέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τα δημοσιεύματα που τον παρουσίασαν να έχει στην κατοχή του 14 ακίνητα αντί για 2 όπως καταγράφονται στη δήλωση Πόθεν Έσχες που κατέθεσε μαζί με τη σύζυγό του.

«Δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις περί ιδιοκτησίας δεκατεσσάρων ακινήτων» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Βούτσης και παρέπεμψε στον ιστότοπο της Βουλής, όπου έχει αναρντηθεί και το δικό του Πόθεν Έσχες. «Στη δήλωση φαίνεται σαφώς ότι η μεν σύζυγός μου έχει ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος σε πολυκατοικία σαράντα ετών, για την οποία εξυπηρετεί σχετικό τραπεζικό δάνειο επί χρόνια, εγώ δε έχω την πατρική ιδιοκτησία μιας διώροφης μονοκατοικία (ισόγειο-υπόγειο) στη Νέα Ερυθραία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τι περιλαμβάνει το Πόθεν Έσχες του Νίκου Βούτση για το 2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής που ήταν τότε μόνο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε βουλευτική αποζημίωση 45.300 ευρώ καθώς και σύνταξη Πολιτικού Μηχανικού ύψους 20.780 ευρώ. Επίσης έλαβε 2.834 ευρώ από ελεύθερο επάγγελμα και πήρε δάνειο 10.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Βουλής. Η σύζυγός του Αγγελική Παπάζογλου δήλωσε ετήσια έσοδα 19.713 ευρώ από το μισθό της και 8.700 ευρώ από ακίνητα. Ο πρόεδρος της Βουλής έχει 20 μετοχές της εφημερίδας Αυγής αξίας κτήσης 120 ευρώ που πλέον αποτιμώνται σε 60 ευρώ λόγω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονταν σε 4.860 ευρώ το 2013 και έχει και ένα ΙΧ αυτοκίνητο 1.600 κυβικών. Δεν μετέχει σε καμία επιχείρηση.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα