Βούτσης: Ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές δεν θα διεξαχθούν από την παρούσα κυβέρνηση, χωρίς διερευνητικές εντολές

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ//  .(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ// .(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Τι δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης σε συνέντευξή του για το εκλογικό σύστημα και το μπόνους των 50 εδρών, τι απαντά σε δημοσιεύματα και δηλώσεις περί πρόωρων εκλογών

"Eάν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια κυβέρνηση, εκτός από την τοποθέτηση ενός ή δύο υπηρεσιακών υπουργών" ξεκαθαρίζει με δήλωση του στη realnews ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης.

Η δήλωση του κ. Βούτση έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα και δηλώσεις συνταγματολόγων και πολιτικών το τελευταίο διάστημα ότι τυχόν πρόωρες εκλογές πριν από τη διέλευση ενός έτους θα πρέπει να διεξαχθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση και αφού θα έχει εξαντλήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις διερευνητικές εντολές.

Απορρίπτει ο υπουργός Εσωτερικών και την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα λέγοντας ότι "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καθιερώσει την απλή αναλογική και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Δεσμευόμαστε μάλιστα στη συνταγματική αναθεώρηση να κατοχυρώσουμε πάγιο εκλογικό σύστημα για τη χώρα ώστε να μην γίνονται συνεχώς παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο".

Κορωνάκης: Κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν πολιτικό τερατούργημα

"Αν οποιαδήποτε στιγμή εκτιμήσουμε ότι η διαπραγμάτευση κινείται εκτός συγκεκριμένων ορίων, τον λόγο θα έχει και πάλι ο κυρίαρχος λαός. Δεν χρειάζεται να τρομάζει κανείς με την Δημοκρατία", τονίζει με συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τ. Κορωνάκης.

Σημειώνει ότι "οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν. Το βάρος δεν θα επωμιστούν ξανά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα". Απορρίπτει τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά ότι τα διακινούν και τα συντηρούν για να αποφύγουν τα εσωτερικά τους θέματα.

Θεωρεί πως στελέχη από άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν να μετέχουν σε μια κυβέρνηση και τονίζει: " Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο πρωθυπουργός που μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του με οποιαδήποτε κυβερνητική ομαδοποίηση. Αυτό θα ήταν πολιτικό τερατούργημα και η εποχή των τεράτων τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: