Βούτσης: Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο 'όχι'

Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των  άρθρων και  του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015// Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015// Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δεν θα υποκύψουμε σε μια συμφωνία στο όνομα της 30ης Ιουνίου δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σημείωσε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει έξοδος από το ευρώ, καθώς κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

Εδώ και καιρό ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το μεγάλο "όχι" δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

"Δεν είναι η επιλογή μας αλλά αν χρειαστεί για ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα για να πετύχουμε στο βάθος του ορίζοντα και πέραν της 30ης Ιουνίου θα το κάνουμε" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πίεση για τις 30 Ιουνίου ο υπουργός απάντησε: "Δεν πρόκειται στο όνομα μιας ημερομηνίας να υποχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα φέρει τη χώρα σε 3 ή 6 μήνες να μας φέρει στα ίδια ή χειρότερα", παραδέχθηκε ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο μέρος του λαού δεν δέχεται την εκδοχή του μεγάλου "όχι".

Όπως διευκρίνισε "το "μεγάλο όχι" δεν σημαίνει βέβαια έξοδος από το ευρώ. "Όχι μόνο δεν εργαζόμαστε αλλά και δεν εξετάζουμε την πιθανότητα του Grexit και κανείς ούτε πολιτικά ούτε κοινωνικοοικονομικά δεν μπορεί να μας υποχρεώσει".

Όσον αφορά στο Eurogroup εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν θετικές ή αρνητικές εξελίξεις χαρακτηρίζοντας "πιθανό αλλά και δύσκολο να βρεθεί η μέση οδός με τους δανειστές" ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς σαφέστατη πρόνοια για αναδιάρθρωση χρέους και χορήγησης επενδυτικού πακέτου.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι αναπόφευκτες οι συνέπειες από τη μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ο κ. Βούτσης απάντησε ότι "δεν υπάρχει τίποτα αναπόφευκτο. Αναπόφευκτα πράγματα όσο έχουμε θέληση να βρεθεί ορθολογικά σωστή λύση δεν υπάρχουν".

Τέλος, υποστήριξε ότι ναι μεν είναι "επτακάθαρη η εντολή να μην υποκύψουμε σε έναν μνημόνιο" αλλά "δεν είναι στο πρόγραμμα μας και τη στόχευσή μας η δραχμή".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: