Βούτσης: Μη σκανδαλώδης η μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης των πολιτικών

Βούτσης: Μη σκανδαλώδης η μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης των πολιτικών

Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης που πληρώνουν οι πολιτικοί. Πώς το δικαιολόγησε ο πρόεδρος της Βουλής

Μη σκανδαλώδη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τη ρύθμιση που επιφέρει σημαντική μείωση στην εισφορά που καλούνται να πληρώσουν οι πολιτικοί, στελέχη υπουργείων (γενικοί και ειδικοί γραμματείς) οι διοικούντες Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και οι διοικητές των Ανεξάρτητων Αρχών για τα εισοδήματα του 2016.

«Δεν είναι σκανδαλώδης ρύθμιση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς από δημοσιογράφους. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η ρύθμιση αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών.

«Η διάταξη αυτή είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή, και η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού» εξήγησε ο κ. Βούτσης και επισήμανε ότι η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης επιφέρει μειώσεις στις ετήσιες επιβαρύνσεις της εισφοράς αλληλεγγύης που κυμαίνεται από 1.049 έως και 1.999 ευρώ.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ADVERTISING

SHARE: