Βούτσης: Πτυχή του σχεδίου αποσταθεροποίησης η επίθεση σε Κατσίκη

Βούτσης: Πτυχή του σχεδίου αποσταθεροποίησης η επίθεση σε Κατσίκη
O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέδεσε τις νέες απόπειρες τρομοκράτησης βουλευτών με την επίθεση των Χρυσαυγιτών στη Βουλή την ημέρα συζήτησης της πρότασης μομφής της ΝΔ καθώς και με την βία των "οπαδών" του ΠΑΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο καταγγελλόμενο από το Μαξίμου σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης που εκδηλώνεται με αφορμή το Μακεδονικό ενέταξε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη από κουκουλοφόρους.

Ο κ. Βούτσης συνέδεσε την απόπειρα εισβολής των κουκουλοφόρων στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ με την επίθεση που εξαπέλυσαν τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών έξω από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία της πρότασης μομφής της ΝΔ αλλά και με τη βία των “οπαδών” του ΠΑΟΚ οι οποίοι επιχείρησαν να διαλύσουν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό. «Είμαστε δυστυχώς μάρτυρες ενός φαινομένου εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος με ολιγάριθμες ομάδες βίας που επιθυμούν να επιβάλλουν ένα κλίμα φόβου» δήλωσε αναφερόμενος στα τρία αυτά περιστατικά. Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε, μάλιστα, ότι αυτό το κλίμα έχει ως προφανή στόχο να πλήξει την ελεύθερη συνείδηση των βουλευτών.

Ερωτηθείς δε εάν όλες αυτές οι επιθέσεις εντάσσονται στο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης που καταγγέλλει το Μαξίμου ο κ. Βούτσης δεν απέκλεισε κάτι τέτοιο.  “Ενδεχομένως” δήλωσε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι κάποιοι επιχειρούν να εμποδίσουν την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών.

Απαιτείται πάνδημη αποδοκιμασία από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τις πολιτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε «πάνδημη αποδοκιμασία» αυτών των φαινομένων, χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς να χαϊδεύονται απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Βούτσης φωτογράφισε ουσιαστικά στην τακτική της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να παρατείνουν όσο το δυνατό τη συζήτηση της πρότασης μομφής παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμεροι ότι εκείνη την ώρα σχεδιαζόταν επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στο κτήριο της Βουλής. «Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα, εν προκειμένω ακροδεξιά, για να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα