Βούτσης σε ΝΔ: Υιοθετήσατε μια αθλιότητα εναντίον μου

Βούτσης σε ΝΔ: Υιοθετήσατε μια αθλιότητα εναντίον μου
Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Οργισμένος ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε αναφορά του προέδρου της ΝΔ σχετικά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής (Vid)

Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την αναφορά του κ. Μητσοτάκης για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και τα όσα φέρεται να είχε δηλώσει ο κ. Βούτσης.

“Πίστευα ότι δεν θα υιοθετούσατε την πολιτική αθλιότητα, την οποία κεντρικά στελέχη της παράταξής σας μαζί με ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου. Αυτή η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και με κατάσταση ιδιότυπης, λόγω της ύπαρξης του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ουδέποτε έχει τεθεί θέμα μη συνυπολογισμού της ψήφου όλων των βουλευτών. Είχα ερωτηθεί και απάντησα όπως θα έπρεπε οποιοσδήποτε πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να απαντήσει. Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες ή μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν μιλήσαμε με τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου περιμένουμε όλα τα κόμματα να εκφράσουν τη θέση τους, επί του θέματος. Σε καμία περίπτωση αυτά τα οποία απάντησα, δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή. Διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή”, είπε ο κ. Βούτσης σε μια πολύ φορτισμένη ομιλία και πρόσθεσε:

“Αποδείχθηκε ότι η ΧΑ, συμπαρατάσσεται με το μέτωπο των δυνάμεων που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική”.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.

“Μετέρχεστε και υιοθετείτε αυτή την πολιτική αθλιότητα την οποία ξεκίνησαν κεντρικά στελέχη του κόμματός σας σε πλήρη συνεργασία με γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας. Έχουμε δώσει αγώνες με κόστος σε κάθε επίπεδο με το φασισμό και τους εκπροσώπους του. Στο ότι δεν έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, οφείλεται στους δικούς μας αγώνες και όχι στη δικιά σας ατζέντα, που τους φέρατε εδώ μέσα. Η Αριστερά ουδέποτε συναλλάχθηκε με το φασισμό. Να σας γίνει μάθημα”, είπε ο κ. Βούτσης.

“Σας προκαλώ πρώτον, να υποβάλλεται πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής. Δεύτερον σας προκαλώ απολύτως να καταδικάσετε όλο αυτό το αφήγημα που στήσατε, διότι η ίδια η έκβαση της συζήτησης απέδειξε ποιες δυνάμεις συμπορεύονται κατά της απλής αναλογικής”, κατέληξε.

Στην αρχή της ομιλίας του κ. Βούτση, επικράτησε ένταση, με βουλευτές της ΝΔ να καλούν τον κ. Βούτση να κατέβει από τη θέση του για να πάρει το λόγο, πράγμα που έκανε.

Αν συγκεντρώνατε 200 ψήφους με τη ΧΑ, θα ίσχυε ο νόμος;

Ο Κ. Μητσοτάκης ανταπαντώντας, δήλωσε: “Σας ρωτώ αν συγκεντρώνατε 200 ψήφους με τις ψήφους της ΧΑ, θα ίσχυε ή όχι ο νόμος. Την ανάγκη φιλοτιμία κάνετε. Να σας θυμίσω τι είχε πει ο Σ. Δήμας. Είχε πει ότι δεν θέλει να βγει πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς κόντρα στο φασισμό και στη δικτατορία. Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών. Και πέρασα τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής μου στην εξορία. Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα