Βούτσης στο Ραδιόφωνο 24/7: Τέλος τα μυστικά και ψέματα στη Βουλή

Βούτσης στο Ραδιόφωνο 24/7: Τέλος τα μυστικά και ψέματα στη Βουλή

Για το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τη λειτουργία του κοινοβουλίου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Στη λειτουργία της Βουλής και την αξιολόγηση των υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα ΑρβανίτηΦυλή των Φίλων” στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6. Ο κ. Βούτσης, αναφερθείς στην αξιολόγηση των διευθυντών, τόνισε πως “ήταν εντελώς διαφορετικές οι λειτουργίες μέσα στη βουλή. Αυτά έχουν τελειώσει”.

“Δεν υπάρχει χώρος για να υπαινιχθεί κανείς ότι υπάρχουν μυστικά και ψέματα. Όλα γίνονται με μια διαφάνεια”, υπογράμμισε και προσέθεσε: “Δεν υπήρξε καμία εργασιακή αφομοίωση , υπάρχει μια τακτοποίηση μια ορθολογικοποίηση. Ανοιχτός ο ορίζοντας των ευθυνών για όλους”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση που έγινε στη Βουλή για το… Survivor, ξεκαθαρίζοντας πως “τα ωράρια της συνεδρίασης είχαν βγει από πριν. Έπρεπε στις 10 να έχουμε τελειώσει. Γνωρίζουμε καλά πως γίνονται αυτές οι συνεδριάσεις. Το τελευταίο που είχαμε σκεφτεί ήταν το Survivor. Από κει και πέρα μπορεί να υπήρξαν ενδιάμεσες σκέψεις…Η συζήτηση εξελίχθηκε εκτός βουλής για αυτό το θέμα”.

Αναφερόμενος στην αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, είπε: “Έγινε ένα σημαντικό βήμα από την Ολομέλεια της Βουλής τις προηγούμενες μέρες που ήταν ένα στίγμα. Για πρώτη φορά αποβάλλεται μια ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα από μια τόσο σοβαρή διαδικασία στο βαθμό που υπήρχε το στίγμα της συλλογικής ευθύνης. Ομόφωνη αποδοχή από τα υπόλοιπα κόμματα, πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό σημείο προς τον δημόσιο χώρο. Από εκεί και πέρα όλοι είναι υπεύθυνοι”.

Σχετικά με την επίθεση του Κασιδιάρη στον Δένδια στη Βουλή, τόνισε πως “υπήρξε η κάλυψη στην ίδια διαδικασία, δόθηκε το έδαφος ώστε η απόφαση να αφορά όλη την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο τρόπος που έγινε δεν επιδέχεται και δεν υπήρξε καμία θεσμική αμφισβήτηση στον τρόπο που έγινε”.

Τέλος, αναφερθείς στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε πως “όλοι βρίσκονται επί της ουσίας σε μια ομηρεία. Είναι η δίκη που 2 χρόνια τραβάει για να προσδιοριστούν οι ευθύνες για ένα κόμμα που πρέσβευε με ιδέες φασισμού. Η πρακτική της βίας είναι απαράδεκτα γεγονότα”…. “Στη βουλή αυτά τα χρόνια συμβαίνουν 2 πράγματα: Συνεχίζεται μια κατάσταση θεσμικής πίεσης για συγκεκριμένα νομοθετήματα, ενώ γίνονται συζητήσεις που είναι στα όρια του κανονισμού και του συντάγματος. Δεν μπορούμε να αλλάξει κάτι ακόμα και αν έπρεπε να αλλάξει. Ελπίζουμε στον χρόνο που έρχεται να μην επαναληφθούν. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να είναι το κέντρο της επιμόρφωσης των Ελλήνων πολιτών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα