Βούτσης: θα βελτιωθεί η διάταξη για τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη

Βούτσης: θα βελτιωθεί η διάταξη για τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας και την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι στηρίζει το νομοσχέδιο και τη συγκεκριμένη διάταξη. Απέφυγε να σχολιάσει τη στάση της Εκκλησίας. Μάχη των αρχηγών την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για βελτίωση της ρύθμισης που δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου και σε νέους από 15 ετών και άνω αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τη ρύθμιση που επιτρέπει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και σε νέους 15 ετών. «Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά» σημείωσε και εκτίμησε ότι το επίμαχο ζήτημα «θα αποσαφηνιστεί απολύτως» στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα σημείωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική τροποποίηση προς την κατεύθυνση της θωράκισης του άρθρου.

«Το άρθρο θα ενισχυθεί και θα φωτιστεί από πολλές πλευρές» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου σε νέους 15 ετών υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης των γονιών τους και σχετικής γνωμοδότησης επιτροπής που θα συσταθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέφυγε, πάντως, να πάρει θέση για τις έντονες πιέσεις που ασκεί η Ιερά Σύνοδος και το Άγιο Όρος προς τα κόμματα και τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Εξήγησε, μάλιστα, ότι δεν σχολιάζει για να μην επιβαρύνει το κλίμα προ της συζήτησης στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Παρουσία των πολιτικών αρχηγών η αντιπαράθεση για την ταυτότητα φύλου

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για την ταυτότητα φύλου θα διεξαχθεί παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη στάση που θα κρατήσει για το θέμα λόγω εσωτερικών διαφωνιών. Τη θέση του κόμματος αναμένεται, όμως, να διασαφηνίσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα