Βούτσης: Το ‘ναι’ στα αντίμετρα θα είναι διακομματικό

Βούτσης: Το ‘ναι’ στα αντίμετρα θα είναι διακομματικό

Σχολίασε ότι η ΝΔ θα έχει ‘πολύ μεγάλο πρόβλημα’ να καταψηφίσει τα φορολογικά αντίμετρα. Απεκάλυψε ότι θα υπάρχει 'ξεκάθαρη εικόνα' για το χρέος πριν την ψηφοφορία. Στις 17-18 Μαΐου η ψήφιση στη Βουλή

Τη βεβαιότητα του ότι τα αντίμετρα που πέτυχε η κυβέρνηση θα λάβουν διακομματική στήριξη υπερψηφιζόμενα και από κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και σχολίασε ότι η ΝΔ θα έχει πρόβλημα να πει ‘όχι’ στις φορολογικές μειώσεις που περιλαμβάνουν τα αντίμετρα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το αν περιμένει διαρροές στις κρίσιμες κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες της επόμενης εβδομάδας για τα μέτρα και τα αντίμετρα ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι δεν βλέπει τέτοιο ενδεχόμενο. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι οι βουλευτές πριν κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή για μέτρα και αντίμετρα θα γνωρίζουν και την συμφωνία για το χρέος. «Όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα για το χρέος» σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για το χρέος «βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό».

Μάλιστα εκτίμησε ότι τα θετικά αντίμετρα θα υπερψηφιστούν και από κόμματα της αντιπολίτευσης. «Και άλλα κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα» σημείωσε ο κ. Βούτσης. Προεξόφλησε δε ότι η ΝΔ «θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να μην ψηφίσει κυρίως τα φορολογικά αντίμετρα».

Στις 17 – 18 Μαΐου ψηφίζεται η συμφωνία στη Βουλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε επίσης ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα κατατεθεί ως επείγον νομοσχέδιο και θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές στις 15 και 16 του μηνός. Στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση και συζήτηση στις 17 και 18 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα