Βόζεμπεργκ: Η κ. Μητσοτάκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτε

Βόζεμπεργκ: Η κ. Μητσοτάκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτε
Meeting of New Democracy parliamentary group at the Greek Parliament, Athens, Greece, on May 9, 2017. / , , 9 , 2017 sooc

Το σχόλιο της Ελίζας Βόζεμπεργκ για τα Paradise Papers και τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ

«Η κ. Μητσοτάκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτε» υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπργκ, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός της στα Paradise Papers που δημοσιεύονται απ’ τη 24Media και την εφημερίδα «Έθνος».

Η ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «το θέμα με τις offshore είναι θέμα, αλλά όχι σημερινό». Πρόσθεσε, δε, ότι «ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας κινείται με αυτόν τον τρόπο» και ανέφερε ως παράδειγμα τον εφοπλισμό.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Η διεθνής δημοσιογραφική έρευνα για τα Paradise Papers

Ενάμιση χρόνο μετά τη δημοσίευση των Panama Papers, μια νέα διαρροή, τα Paradise Papers, από δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών offshore, καθώς και από 19 εταιρικά μητρώα, ρίχνει φως στον μυστικό κόσμο των υπεράκτιων οικονομικών κέντρων της υφηλίου.Τα έγγραφα ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφων σε 67 χώρες. Στην Ελλάδα οι έρευνες δημοσιεύονται αποκλειστικά από την 24 MEDIA και την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της διαρροής.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ‘ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ’:

Η Proton, η Πειραιώς και οι «ορφανές» offshore
Οι ελληνικές «σημειώσεις» στις λίστες της φοροαποφυγής
Η κερδοφόρος υπεράκτια ιστορία της Apple
Νήσος του Μαν: Ένα «πάρκινγκ» φοροαποφυγής για τζετ και γιοτ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα