Βόζενμπεργκ: Η θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό δεν είναι ούτε σαφής ούτε ενιαία

Βόζενμπεργκ: Η θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό δεν είναι ούτε σαφής ούτε ενιαία
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατά την ευρωβουλευτή της ΝΔ, "δεν νοείται μη ενιαία θέση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα"

«Φαίνεται να δημιουργείται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επίλυση» του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ εκτιμά στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, αλλά παράλληλα επισημαίνει πως θα πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις θέσεις της.

«Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και ενιαία, όπως διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008», τονίζει και προσθέτει: «Αντίθετα η θέση της κυβέρνησης δεν είναι ούτε σαφής, ούτε ενιαία». Επ’ αυτού αναφέρει ότι δεν νοείται μη ενιαία θέση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα και πως σε τέτοια περίπτωση σαφώς τίθεται θέμα δεδηλωμένης.

Για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών η κ. Βόζεμπεργκ λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η κυβέρνηση «βρίσκεται παγιδευμένη εξαιτίας της υπόσχεσης του κ. Τσίπρα προς τον Τούρκο Πρόεδρο περί έκδοσης των 8 η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε».

Επιπλέον χαρακτηρίζει εύλογες και δικαιολογημένες της επιφυλάξεις στην Ευρώπη απέναντι στην Άγκυρα.

Για την ελληνική οικονομία, η ευρωβουλευτής της ΝΔ τονίζει στο Πρακτορείο πως διαφορετική ημέρα θα ξημερώσει την επομένη των εκλογών, για τις οποίες λέει πως αποτελούν μέρος της λύσης και «όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή, τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από το τέλμα και την κρίση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα