Ξανά στο Αιγαίο το ‘Τσεσμέ’

Ξανά στο Αιγαίο το ‘Τσεσμέ’

ΒΔ της Λήμνου και σε διεθνή ύδατα πλέει το τουρκικό πλοίο Τσεσμέ. Δεν το συνοδεύουν πολεμικά σκάφη της Τουρκίας. Στις ΗΠΑ ο Κοτζιάς

Στο Αιγαίο έβγαλε για ακόμη μια φορά η Τουρκία το Τσεσμέ. Αν και μέχρι στιγμής δεν το ακολουθούν τουρκικά πολεμικά πλοία, το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα ΒΔ της Λήμνου και ανοιχτά της Ουρανούπολης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο των συνεχών προκλήσεων αναμένεται να μεταβεί στα μέσα Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξίδι του υπουργού είναι προγραμματισμένο για τις 13 Μαρτίου και θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του State Department Rex Tillerson, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επαφή Έλληνα αξιωματούχου με την κυβέρνηση Τράμπ. Στις ΗΠΑ θα μεταβεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος.

Η επίσκεψη Κοτζιά στις ΗΠΑ προγραμματίστηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα ο οποίος είπε πως ανησυχεί για το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο.

Σημειώνεται επίσης ότι αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ν.Αποστολάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αρετή και Τόλμη” δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με ψυχραιμία. “Βρισκόμαστε στο πιο ζεστό σημείο του πλανήτη” είπε προσθέτοντας ότι “κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε και μια διαφορετική πρόκληση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι καθώς δεν θέλουμε να προκύψει κάποια ένταση στην περιοχή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα