Ξανά στο εισαγγελικό ‘στόχαστρο’ ο Σταύρος Παπασταύρου

Ξανά στο εισαγγελικό ‘στόχαστρο’ ο Σταύρος Παπασταύρου
Ο Σταύρος Παπασταύρου στέχος της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέρχεται από τα γραφεία του ΣΔΟΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. Ο Στ. Παπασταύρου είχε κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και ο επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, για νέα έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας

Νέα δικογραφία, με “πρωταγωνιστές” και πάλι τον Σταύρο Παπασταύρου, πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, σχημάτισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για την οποία μάλιστα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Οι δύο άνδρες καλούνται, με την ιδιότητα του υπόπτου, να περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι, μετά την απάντηση δικαστικής συνδρομής από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία αφορά -κατά πληροφορίες- στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρίας Stabri Limited.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα υπό διερεύνηση αδικήματα στη νέα προκαταρκτική εξέταση είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς από τα πρόσφατα στοιχεία που ήρθαν από το εξωτερικό, συνολικά 450 σελίδες, περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών και emails τα οποία, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενδέχεται να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STARBI είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές διαβίβασαν τα επίμαχα στοιχεία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Stabri Limited περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και οδήγησε στην καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για τα αδικήματα της φοροδιαφυγή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Από την πλευρά του, ο Στ. Παπασταύρου έχει υποστηρίξει ότι η off shore εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα