Ξανθός: Έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 1.500 μόνιμων γιατρών

Στιγμιότυπο από την έναρξη του 9ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την έναρξη του 9ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Η μάχη για την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης έχει κερδηθεί και το σύστημα υγείας δεν κατάρρευσε, γιατί δεν το άφησαν οι άνθρωποι του να καταρρεύσει" τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Υπουργός Υγείας

Την πρόσληψη εντός του 2018 περίπου 1.500 μόνιμων γιατρών που θα ενταχθούν, από διάφορα πόστα, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από το Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Όπως είπε ο Υπουργός , άμεσα προσλαμβάνονται 500 ειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι θα επανδρώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων της χώρας. Επίσης τρέχουν οι διαδικασίες για ακόμα 500 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Επίσης απομένουν άλλες 500 θέσεις που θα διανεμηθούν ανά την Ελλάδα, ιεραρχικά, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν κυρίως σε τμήματα αιχμής όπως οι εντατικές, τα τμήματα τεχνητού νεφρού, τα ψυχιατρικά, τα ογκολογικά τμήματα κ.α. «Σε αυτή την φάση πρέπει να είμαστε ειλικρινείς.

Η λιτότητα και τα μνημόνια έκαναν πάρα πολύ κακό στην χώρα. Όποιος υποστηρίζει ότι μπορούν να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών δεν έχει επαφή με την προσωπικότητα. Δεκτή η κριτική για ελλείψεις αλλά η μάχη για την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης έχει κερδηθεί. Όσοι όπως η τηλεόραση λένε ότι καταρρέει το ΕΣΥ εμείς εξηγούμε ότι αυτό δεν συνέβη γιατί δεν το άφησαν οι άνθρωποι του να καταρρεύσει και γιατί έγινε μια σωστή διαχείριση», επισήμανε ο κ. Ξανθός.

Πηγή: PatrasTimes

SHARE: