Ξανθός: Το πάρτι στην Υγεία έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ξανθός: Το πάρτι στην Υγεία έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997 έως και 2014, αλλά και η πρόταση της Ν.Δ. για διεύρυνση της έρευνας από το 1996 έως σήμερα, την Μεγ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο αν. υπουργός Υγείας Π. Πολάκης κατήγγειλε πολυάριθμες περιπτώσεις σκανδαλωδών υπερτιμολογήσεων και αδιαφανών χειρισμών φωτογραφίζοντας Αδ. Γεωργιάδη – Ανδρ. Λοβέρδο.

Επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εμμέσως πλην σαφώς στους πρώην υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο για τους χειρισμούς τους στην περίοδο του «πάρτι» στο χώρο της Υγείας, εξαπέλυσε η πολιτική ηγεσία του υπουργού Υγείας ενόψει της συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των σκανδάλων υπερτιμολογήσεων, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ερρίκος Ντινάν. 

«Το πάρτι στο χώρο της Υγείας έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο. Η ευθύνη για τη φαυλότητα της περιόδου είναι αποκλειστικά δική σας» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Ξανθός και πρόσθεσε: «τα δικά σας πολιτικά στελέχη έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη». Ο κ. Ξανθός φωτογράφισε όμως ουσιαστικά και τους υπουργούς Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και Ανδρ. Λοβέρδο για τους χειρισμούς τους μιλώντας για την περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ που «όζει» αλλά και για τις σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων. «Η πολιτική επιθετικότητα και χυδαιότητα είναι ευθέως ανάλογη της ενοχής και της εμπλοκής στελεχών» πρόσθεσε εν μέσω σκληρής αντιπαράθεσης με τους δύο πρώην προκατόχους του. Μίλησε, μάλιστα, για σκάνδαλα με «πολιτική ευθύνη» και φυσικούς αυτουργούς που θα πρέπει να διερευνηθούν.

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν ότι οι κυβερνήσεις αφήσαν τους ανασφάλιστους πολίτες ακάλυπτους από υγειονομική περίθαλψη την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτυπούσε το καμπανάκι για την ανθρωπιστική κρίση. Δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε και υπογράμμισε ότι το κοινωνικό πρόβλημα λύθηκε με απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που κάλυψε 2,5 εκ. πολίτες.

Π. Πολάκης: Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μίλησε όχι μόνο για «πάρτι στην Υγεία» αλλά και για «γλέντι φαρμακευτικών» που είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με 85 δις ευρώ. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα βρει τους ενόχους. «Για πρώτη φορά υπάρχει κυβέρνηση που δεν την έχουν στο χέρι. θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και θα τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει» είπε και πρόσθεσε: «κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι».

Και ο Παύλος Πολάκης έβαλε στο στόχαστρο τους κ. Γεωργιάδη και Λοβέρδο. Ειδικότερα κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για τη σκανδαλώδη διαχείριση στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για το σκάνδαλο του Ερ. Ντινάν. Παράλληλα μίλησε για επιστολή της Novartis που επισημαίνει, όπως είπε, ότι επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου αυξήθηκε η κερδοφορία της κατά 30%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε σειρά υπερτιμολογήσεων καταθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα τα ίδια φάρμακα και εξετάσεις κόστιζαν πολύ περισσότερο από ό,τι στην ΕΕ. Χαρακτηριστικά, ανέφερε, ο μοριακός έλεγχος από την εταιρεία Novartis κόστισε στην Ελλάδα 50 ευρώ ενώ στην Πολωνία η ίδια εταιρεία έδινε προσφορά με 8,5 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι οι βηματοδότες κόστιζαν στην Ελλάδα 6.500 ευρώ και στην ΕΕ 1.200 ευρώ κατά μέσο όρο. «Δεν τα φάγαμε μαζί, μαζί τα γλέντησαν» είπε και ανέφερε ότι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για όλα αυτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα