Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά την ‘παραπλάνηση από τον Τσίπρα’

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά την ‘παραπλάνηση από τον Τσίπρα’
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, έθεσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας

Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, έθεσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Μετά τον σάλο για τις δηλώσεις του περί παραπλάνησης του λαού από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σγουρίδης αποφάσισε, για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σγουρίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε: “Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά, δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια”.

Λίγες ώρες αργότερα, ανασκεύασε κατόπιν ενόχλησης της ηγεσίας των ΑΝΕΛ, τις δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι και ο Αντώνης Σαμαράς τα ίδια έκανε με τα Ζάππεια.

“Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας.

Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν.

Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς”, ήταν η δήλωση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα