Υποκλοπές στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ

Υποκλοπές στον Περισσό καταγγέλλει το ΚΚΕ
Protest against the visit of US President Barack Obama in Athens, Greece on Nov. 15, 2016 Aris Oikonomou / SOOC

Μία περίεργη υπόθεση με άρωμα υποκλοπών: Το ΚΚΕ ενημέρωσε Βούτση και Παππά ότι διαπιστώθηκαν περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με Τόσκα και ΑΔΑΕ και ζητά έρευνα. Τι ανακοίνωσε ο ΟΤΕ

Περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του κόμματος καταγγέλλει το ΚΚΕ .                              

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνήτρια στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, όποτε απαντούσε στο τηλέφωνο, άκουγε το τηλεφωνικό κέντρο είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ, είτε του Ποταμιού, που σημαίνει ότι η κλήση “χτυπούσε” ταυτόχρονα στο ΚΚΕ και σε άλλα κόμματα.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ.Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξάλλου σε δήλωση του τόνισε: “Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.”

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της ζητά πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης.

“Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη. Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση”, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016.

Η απάντηση του ΟΤΕ

Δεν παρατηρήθηκε κάποια τεχνική δυσλειτουργία, αναφέρει ο ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Μάλιστα στην ανακοίνωση του ο ΟΤΕ αναφέρει ότι έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΟΤΕ

“Σχετικά με την Ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και όσον αφορά στον ΟΤΕ, η εταιρεία ενημερώνει για τα εξής:

Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας”.

Σχόλιο Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της Κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα