Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακαλώτος

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσακαλώτος
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα,μηνονίου3// Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανήκει στην κίνηση των "53" και πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι προβληματιζόταν για το αν θα βρεθεί στις λίστες των εκλογών του Σεπτεμβρίου

“Θέλω να σας πω ότι μαζί με εσάς, μαζί με τον Αλέξη θα δώσουμε τη μάχη να πάμε μπροστά”, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βάζοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν να αποχωρήσουν:

“Παραμένουν σύντροφοι μας (όσοι έφυγαν, όπως ο Αντρέας Καρίτζης) και αυτό πρέπει να το λέμε γιατί δεν θα πάμε καλά”, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να συνεχίσει:

“Η δική μας κουλτούρα είναι το πώς φερόμαστε σε ανθρώπους που δεν είναι στο κόμμα. Η κουλτούρα μας θα δοκιμαστεί από το πώς μιλάμε. Με την προσπάθειά μας, η Δημοκρατία να μην είναι άδειο χαρτί”.

Με διάθεση αυτοκριτικής, ο πρώην υπ. Οικονομικών ανέφερε:

“Επειδή έχουμε στην πλάτη μας μια ήττα, πρέπει να δούμε τι έγινε λάθος. Δεν φτιάξαμε δημοκρατικό κόμμα. Ήταν πλήγμα που δεν έγινε συνέδριο. Πρέπει να υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις για το τι σημαίνει συλλογική ηγεσία”.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του τόνισε: “Ο λαϊκισμός είναι επίσης κριτική για όλους μας. Αν δεν είμαστε αριστεροί που εμμένουμε σε λύσεις, δεν θα προχωρήσουμε πολύ. Μπορούμε να απομονώσουμε ένα κομμάτι του μνημονίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε σε κάθε υπουργό. Συλλογικά να δώσουμε τις μάχες, όπως για παράδειγμα στο μέτωπο των κόκκινων δανείων”, και συνέχισε: 

“Θέλουμε ή όχι να κυβερνήσουμε; Δεν θα κάτσουμε έξω. Αν δεν είμαστε αριστεροί που εμπνέουμε, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Συλλογικά θα δώσουμε τη μάχη απομόνωσης του Μνημονίου”.

Σύμφωνα με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, στόχος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι “να θέσουμε προτεραιότητες στο πρόγραμμα μας, να αφήσουμε το αποτύπωμα μας για τις επόμενες γενιές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα