Υπόθεση Πανούση: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από Παρασκευόπουλο – Τόσκα

Υπόθεση Πανούση: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από Παρασκευόπουλο – Τόσκα
ΑΘΗΝΑ// ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ// ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Οι υπουργοί Παρασκευόπουλος και Τόσκας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για αδικήματα γύρω από τη δημοσιοποίηση των εγγράφων που φέρονται απόρρητα. Διαβάστε τι δήλωσαν

Αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικ. Τόσκα για τα έγγραφα που εμφανίζονται ως απόρρητα και τα οποία κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης.

Πρόκειται για αναφορά του φαινομένου κατά το οποίο “δημοσιεύονται και μάλιστα ευρέως κείμενα διαλόγων που δεν γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και φαίνονται να έχουν προέλευση από υπηρεσίες που τηρούν το απόρρητο. Τα κείμενα αυτά δημιουργούν  ανησυχία και ανασφάλεια” όπως αναφέρουν πληροφορίες.

“Τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη τόσο κατά αυτών που παρήγαγαν τα έγγραφα όσο και αυτών που έκαναν την αναπαραγωγή” υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα αδικήματα που μπορεί να υπαχθεί η αθρόα δημοσιοποίηση εγγράφων που φέρονται ως απόρρητα, όπως αδικήματα για το απόρρητο υπηρεσιών, της υπεξαγωγής εγγράφου και για παραβίαση μυστικών της πολιτείας.

“Μιλάμε υποθετικά. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της νομιμότητας των εγγράφων” αναφέρει το περιβάλλον του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα