Ζάεφ: Συζητήσαμε με τον Τσίπρα μία συγκεκριμένη λύση

Ζάεφ: Συζητήσαμε με τον Τσίπρα μία συγκεκριμένη λύση
Σόφια ο πρόεδρος των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ελπίδα για λύση πριν τη Σύνοδο του Ιουνίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αποκαλύπτοντας ότι συζήτησε με τον Τσίπρα μία συγκεκριμένη πρόταση που εάν κριθεί εφαρμόσιμη θα είναι και η λύση. Σημείωσε ωστόσο ότι η συμφωνία εξαρτάται από παράγοντες, όπως οι συνθήκες και η αντιπολίτευση στις δύο χώρες

“Συζητήσαμε διάφορες δυνατότητες. Μία από τις δυνατότητες είναι μία λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Μελετάμε σχετικούς παράγοντες στο εσωτερικό και θα δούμε με τους θεσμούς εάν αυτή η λύση είναι εφαρμόσιμη. Εάν είναι, πιθανότατα έχουμε λύση”, δήλωσε ο  πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, αφήνοντας έτσι παράθυρο ανοιχτό για λύση και δη άμεσα στο Σκοπιανό.

Ο κ.Ζάεφ εέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση στη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου και πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λύση για την ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

“Εύχομαι ότι πριν από τη Σύνοδο Ιουνίου θα έχουμε λύση”, δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως οι δύο χώρες ενδυναμώνουν τη φιλία τους, χρησιμοποιώντας πάντως τον όρο “Macedonia”.

 “Με τον πρωθυπουργό Τσίπρα πιστεύουμε ότι θα βρουμε μία λύση για να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια των πολιτών και στις δύο χώρες”, σημείωσε επίσης.

“Η συμφωνία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι πολιτικές συνθήκες, η αντιπολίτευση στις δύο χώρες, και άλλους. Και να μην υπάρξει συμφωνία θα συνεχίσουμε να έχουμε με την Ελλάδα φιλία χωρίς προϋποθέσεις”, είπε ο κ.Ζάεφ και πρόσθεσε: “Και στο τέλος της ημέρας η συμφωνία εξαρτάται και από τους ίδιους τους πολίτες”.

Σημειωτέον ότι ο Ζάεφ συναντήθηκε και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση της με τον κ.Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα