Ζουράρις: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της πΓΔΜ

Ζουράρις: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της πΓΔΜ
Συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις». Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και τους 88,6 για το θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6, τόνισε πως αν δεν διαγραφούν από το Σύνταγμα των Σκοπίων σημεία που αφορούν τη δυνατότητα αλλαγής των συνόρων και η αναφορά για το “Λαό της Μακεδονίας”, συμφωνία για την ονομασία δύσκολα να υπάρξει.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «οι ονομασίες είναι πάντοτε πολιτικές, δεν είναι ποτέ γεωγραφικές. Αν μέσα στη σύνθεση του ονόματος θέλουν να βάλουν ντε και καλά το “Μακ” και αυτό παραπέμπει ταυτοχρόνως και στη Μακεδονία και στα McDonalds, εμένα μου κάνει, αν “γέρνει” προς τα McDonalds»!

Για τις εκδρομές είπε:

“Αυτά δεν είναι ΦΕΚ δικό μου, ωστόσο είδα τις ανακοινώσεις. Είναι πάρα πολύ καλή κίνηση, μου λένε πως κάναμε σωστά φίλοι εκπαιδευτικοί για τις εκδρομές στο εξωτερικό. Έχουμε σχολεία όπου το 30% είναι πένητες, είναι μεγάλη πικρία αυτή. Να μην πάνε στην Πράγα, να μην πάνε στη Γη του Πυρός, να πάνε στην Ελλάδα. Να δοθεί μία μέρα παραπάνω στην τελευταία τάξη του Λυκείου για να πηγαίνουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο”.

Είναι απαράδεκτο να πηγαίνουν στη Ρόδο και στη Μύκονο, να πηγαίνουν στη Λήμνο, στο Αγαθονήσι και στα μικρά νησιά. Η σχολική εκδρομή στα χρόνια τα δικά μου ήταν μάθημα, έτσι να γίνεται. Ο καθηγητής μοίραζε ευθύνες. Μάθημα είναι, όχι να κωλοβαράνε το βράδυ στα κωλάδικα”.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα