Εκλογική επιμονή

Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη συνέδρων, για το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Απριλίου, στην Αθήνα, Κηφισιά, Κυριακή 4 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη συνέδρων, για το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Απριλίου, στην Αθήνα, Κηφισιά, Κυριακή 4 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου χθες στο briefing όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο εκλογών εάν ΔΝΤ και Βερολίνο δε σταματήσουν να επιμένουν στη λιτότητα, ερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως. Ο Τζανακόπουλος είπε στους δημοσιογράφους “τα σενάρια των εκλογών τα βλέπετε εσείς”, σημείωσε πάντως ότι “μια επιμονή σε παράλογα μέτρα οδηγεί σε μια περίοδο αβεβαιότητας που προστίθενται σε μια σειρά γεγονότων που έχουν συγκλονίσει την Ευρώπη το επόμενο διάστημα”. Είναι προφανές ότι όντως η κυβέρνηση δε θέλει εκλογές (οι πληροφορίες άλλωστε από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν αφορούν μία εικόνα προεκλογικής προετοιμασίας), αλλά από την άλλη θεωρεί πως εκλογές με άγνωστο αποτέλεσμα και επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, δε θέλουν ούτε οι εταίροι. Και βασικά ότι οπωσδήποτε δε θέλουν μία νέα οικονομική κρίση στον απόηχο του ιταλικού δημοψηφίσματος και του Brexit. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι εκλογές τώρα δε θέλει στην πραγματικότητα ούτε ο Μητσοτάκης.

ADVERTISING

SHARE: