Ο Τσίπρας και η Σερβία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΚΙ-ΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΚΙ-ΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) EUROKINISSI

Και αίφνης χθες τα αδέρφια μας οι Σέρβοι θυμήθηκαν, με αρκετή καθυστέρηση είναι αλήθεια, ότι κακώς αναγνώρισαν τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς παραδέχθηκε “δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο” και ομολόγησε “υπήρξαμε ανόητοι”. Βέβαια τώρα πια δεν μπορεί η Σερβία να το πάρει πίσω στις διμερείς τουλάχιστον σχέσεις, αλλά θα χρησιμοποιεί σε διεθνές επίπεδο το όνομα FYROM. Πως όμως του ήρθε αυτή η επιφοίτηση; Η απάντηση κρύβεται στο ταξίδι που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σερβία. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Βελιγράδι το αμέσως επόμενο διάστημα και ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών ήθελε με τις δηλώσεις αυτές να προετοιμάσει το δρόμο για το ταξίδι αυτό, που η Σερβία θέλει πολύ.

ADVERTISING

SHARE: